facebook

Відстрочка мобілізації: як її отримати та як довго вона діє

Відстрочка мобілізації: як її отримати та як довго вона діє

В Україні можна отримати відстрочку від призову під час загальної мобілізації певним категоріям осіб, які чітко визначені в статті 23 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Ця відстрочка триватиме доти, доки існуватиме її обставина.

Про це розповіли в матеріалі Zaxid.net.

Хто має право на відстрочку
Право на відстрочку від мобілізації мають люди з інвалідністю, багатодітні батьки, близькі родичі людей з інвалідністю тощо. Однак такі особи можуть добровільно вступити в лави захисників України.

Крім того, існує окремий перелік умов для відстрочки від призову на строкову службу для призовників за статтею 17 закону “Про військовий обов’язок та військову службу”, яка не залежить від загальної мобілізації в Україні.

Скільки діє відстрочка
Відстрочка повинна діяти до того часу, до якого існуватиме обставина, за якою дали відстрочку. Приклад: чоловік доглядає за дружиною з інвалідністю, і це стало причиною відстрочки. Тому допоки вони будуть у шлюбі, а жінка матиме інвалідність, чоловіка не можуть призвати на військову службу.
Однак у практичних випадках неможливо прогнозувати, скільки часу триватиме обставина, за якою військовозобов’язаний чоловік отримав відстрочку. Через це працівники військкоматів можуть час від часу викликати таку людину на перевірку, щоб з’ясувати, чи не змінилися обставини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також можуть давати відстрочку терміном на два місяці, а після цього періоду треба знову прийти з документами у військкомат для підтвердження відстрочки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відстрочка мобілізації: як її отримати та як довго вона діє