facebook

“Виділятимуть багато і смачно”: Арестович пояснив, як працює лендліз

Процедура лендлізу насправді вже давно працює. Програма розрахована на півтора-два роки і має за мету повне переозброєння української армії на західні зразки, а також – фізичний розгром російської армії.

Періодично в межах лендлізу США виділяють Україні великі суми грошей. Так, 29 вересня було виділено 12 млрд дол. і це ще не кінець.

Про це радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів у розмові з російським опозиціонером, юристом і правозахисником Марком Фейгіним.

“Наведімо лад у цьому питанні. Перше: лендліз – це не постачання. Лендліз – це правове положення, яке дозволяє президенту США спростити організацію постачань і розширити їхню номенклатуру. Тобто це процедура, яка дозволяє президенту “на коротці” спілкуватися з військово-промисловим комплексом і все постачати. Вони це попередили, спростили йому процедуру. Ось ця процедура вже давно працює”, – пояснив Арестович.

Він продовжив, що ціллю лендлізу, як неоднократно було заявлено, є повне переозброєння ЗСУ на західні зразки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Увага ­– повне переозброєння. Взагалі не залишиться радянської зброї, буде тільки західна. Програма, яка була написана, це – півтора-два роки. Це означає в тому числі і авіацію, друзі мої. Взагалі – повний комплекс послуг: від банно-пральних до аерокосмічних. Ця програма переозброєння здійснюється планово, іноді позапланово – коли ми потребуємо нової номенклатури боєприпасів, озброєння, техніки у зв’язку з обстановкою на фронті”, – розповів радник ОП.

Він також нагадав, що в межах лендлізу Пентагон відібрав у США 1300 підприємств, які мають бути завантажені цією програмою переозброєння української армії та постачанням озброєння союзникам, які віддали Україні свою радянську техніку. Також йдеться про закупівлю зброї в інших місцях та виробництво зброї американською військовою промисловістю для армії України та США.

“Періодично в межах цього лендлізу виділяються великі суми. Перше жовтня на носі і от там виділили 12 мільярдів. Виділятимуть ще багато, смачно і ми це точно знаємо. Нам сказали: “Ми вас не кинемо. Скільки знадобиться підтримки – стільки й знайдуть”. Нагадаю, ціллю є розгром Російської Федерації фізично тут, в Україні, і переозброєння української армії за підсумками війни на західне озброєння повністю”, – зауважив Арестович.

“З першого жовтня, можливо, піде те чи в тих кількостях, чого не ходило досі”, – заінтригував він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Виділятимуть багато і смачно”: Арестович пояснив, як працює лендліз