facebook

Президент Франції подарував Папі Римському рідкісну книгу, яка колись зникла з бібліотеки сусіднього обласного центру (ФОТО)

У понеділок, 24 жовтня, Папа Франциск прийняв президента Франції Еммануеля Макрона у Ватикані.

Політик подарував Папі Франциску перше видання книги німецького філософа Іммануїла Канта “Вічний мир”, опубліковане французькою мовою в 1796 році. Про це повідомляє Vatican News.

Однак конкретно ця книга може бути викраденою зі Львова. Про це може свідчити печатка на титульному аркуші книги ХVIII століття “Академічна читальня у Львові” польською мовою.

Про це розповів колишній дипломат Роберт Пшель на своїй сторінці у Twitter.

“Печатка чітко вказує, що книга, подарована Папі Франциску президентом Франції, колись була власністю (тоді ще) польської університетської бібліотеки у Львові… щонайменше соромно”, — йдеться в повідомленні Пшеля.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Печатка власника книги вказує, що це “Czytelnia Naukowa we Lwowie” — перше львівське наукове товариство студентів, засноване у 1867 р. Спадкоємцем цієї бібліотеки є Львівський Університет ім. Івана Франка.

На незвичний подарунок понтифіку також відреагував міський голова Львова Андрій Садовий.

“Зараз би Канта почитати… Це, до речі, книга, яку Еммануель Макрон подарував Папі. Зверніть увагу на печатку”, – написав мер.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Президент Франції подарував Папі Римському рідкісну книгу, яка колись зникла з бібліотеки сусіднього обласного центру (ФОТО)