facebook

Українців уже попередили про те, що ціни підскочать на 30%

Останнім часом в Україні стрімко зростають ціни на найнеобхідніші предмети та товари, без яких вижити складно

Влада вважає, що вже у 2023 році економіка почне реабілітуватися та відновлюватися, проте до кінця року буде складно всім.

Докладніше про те, що буде з цінами найближчим часом, інформує Главред, посилаючись на звіт НБУ.

Повідомляється, що до кінця 2022 року реальний рівень зарплат впаде на чверть, при цьому стрибок цін становитиме близько 30%. Що ж до безробіття, то за 2022 рік воно склало рекордні 30%.

Повідомляється, що з наступного року заробітні плати мають зрости на третину і будуть на порядок більшими від тих виплат, які отримували українці до війни. Однак підвищення зарплат у реальному вимірі буде досить повільним з огляду на високу інфляцію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що ж до цін, то тут прогнози набагато менш радісніші. Якщо цього року стрибок цін був на рівні 30%, то вже у 2023 році ціни підвищаться на 21%. А 2024-го зростання цін очікується на рівні 10%. Тож фотографуйте цінники в магазинах на згадку – будете показувати онукам.

Цього року економіка скоротиться майже на 32%. В усьому винна повномасштабна війна з Російською Федерацією, яка частково зруйнувала деякі сектори виробництва. Експерти вважають, що наслідки військових дій ще довго позначатимуться на економіці та на рівні життя українців, тож у 2023-2024 роках темпи зростання ВВП становитимуть близько 4-5% на рік.

Те саме стосується і цін на продукти. Тотальне підвищення безпосередньо пов’язані з війною. Фахівці стверджують, що взимку в магазинах будуть доступні всі продукти, проте ціни піднімуться ще більше.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців уже попередили про те, що ціни підскочать на 30%