facebook

Відключення світла з 31 жовтня відбуватиметься по-новій системі. Що відомо

В Україні змінюється підхід до відключень електроенергії. Так, вже з понеділка, 31 жовтня, у всіх областях України будуть скасовані аварійні відключення електроенергії.

Ні для кого не секрет, що нині за наказом Путіна в Україні планомірно знищується енергетика. Окупанти не приховують, що їхньою метою є занурити Україну в суцільну темряву, через що українці вимушені зараз жорстко економити.

Так, стало відомо, що в Україні з понеділка, 31 жовтня, в усіх регіонах скасовують аварійні відключення електроенергії та замінюють їх плановими. Цю інформацію у своєму Telegram-каналі оприлюднив заступник очільника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За словами чиновника, на сьогоднішній день ситуація з енергозабезпечення країни залишається екстреною. Разом з тим, як запевняє Кирило Тимошенко, влада разом зі спеціалістами робить усе, щоб стабілізувати енергетичну систему України.

Заступник керівника ОП також анонсував, що з 31 жовтня у країні графіки відключення електроенергії стануть плановими, а не аварійними.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Енергозабезпечення – ситуація залишається екстреною. Продовжуємо працювати. Потрібен час для відновлення стабільного енергоживлення”, – додав Тимошенко у своєму Telegram-каналі, коментуючи ситуацію з енергозабезпеченням в Україні.

До слова, обленерго, які раніше відмовлялися публікувати графіки планових відключень, посилаючись на урядову постанову, що забороняє це робити, з нового тижня пообіцяли зробити доступними графіки планових відключень. Таким чином споживачі тепер матимуть змогу хоч якось планувати свій день.

Зазначимо, що у своєму вечірньому відеозвернені, опублікованому 29 жовтня, президент Володимир Зеленський наголосив, що електропостачання в Україні стабілізовано. За його словами, стабілізаційних та аварійних відключень стало набагато менше, що дозволяє створити максимально передбачувані обмеження електрики для зручності громадян.

Звісно ж, позитивні прогнози ще не означають, що дефіцит вже подолали. Досі важка ситуація в Умані, Уманському районі та на Київщині через нещодавні масовані ракетні атаки окупантів. Там хоч енергетикам і вдалося повернути технічну можливість електропостачання, але час повноцінного відновлення ще не настав.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відключення світла з 31 жовтня відбуватиметься по-новій системі. Що відомо