facebook

“Долар перетне психологічну позначку вже через цей термін”: експерти про вражаючий “сюрприз” від курсу валют

Долар вже скоро може дуже здивувати українців, перетнувши психологічну позначку в тому напрямку, в якому ніхто не очікував від нього жодних змін.

Як інформують “Новини.Лів”, в Україні у наступному році курс долара на готівковому ринку може бути значно нижчим від того, який закладено у Державний бюджет-2023. Американська валюта може бути навіть дешевшою, ніж нині.

Експерти зазначають, що на українському валютному ринку немає підстав для підвищення курсу долара від нинішнього рівня.

У наступному році курс може впасти нижче 40 гривень за долар, а відтак радять не спішити скуповувати валюту зараз.

Зокрема, керівник відділу аналітики Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що курс долара у 2023 році може виявитися суттєво нижчим від закладеного у Державний бюджет.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Економіст Олег Пендзин дотримується аналогічної думки. Він заявляє, що зараз немає жодних підстав для зростання курсу. Впевненості додають перспективи продовження “зернового договору” ще на рік.

“Потрясінь на ринку не очікується, а в разі продовження “зернової угоди” ще на рік гривня зміцниться і може навіть наблизитися ближче до офіційного курсу”, — переконаний він.

Більше про курс долара

У Нацбанку зазначили, що інформація з фронту зараз вже не має значного впливу на курс долара. На сьогодні цей ефект не є визначальним.

До всього на тлі ракетних атак по українській енергетичній інфраструктурі на готівковому ринку спостерігалося навіть зміцнення гривні та зменшення виходів Національного банку на міжбанк для підтримки фіксованого обмінного курсу.

Нагадаємо, що в бюджеті курс гривні до долара США на кінець 2023 року запланований на рівні 45,8 грн/дол, тоді як у редакції до першого читання закладалася цифра 50 грн/дол. У середньому за рік курс заплановано на рівні 42,2 грн/дол.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар перетне психологічну позначку вже через цей термін”: експерти про вражаючий “сюрприз” від курсу валют