facebook

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку з шістьма країнами НАТО, – “Укроборонпром”

ДК “Укроборонпром” вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше з 6-ма країнами-членами НАТО.

Про це повідомляє пресслужба державного концерну у Телеграмі.

“Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО. Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу. Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кількома, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних. Так, ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння”, – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що для цього використовуються як наявні потужності, так і новостворені у безпечних місцях.

Однією з останніх укладених угод була угода з Чехією. Державний концерн “Укроборонпром” і Міжурядова агенція оборонної співпраці при Міністерстві оборони Чеської Республіки домовились про створення спільного оборонного кластеру.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Документ передбачає виробництво військової техніки; збільшення обсягів виготовлення боєприпасів різних калібрів; розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту озброєння та техніки; співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

“Для прискореного розвитку наявних міжнародних оборонних проєктів та появи нових Укроборонпром та Міністерство закордонних справ домовилися про подальшу координацію дій. Це має допомогти залучити більше іноземних партнерів до зміцнення оборонно-промислового комплексу України”, – додали в Укроборонпромі.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку з шістьма країнами НАТО, – “Укроборонпром”