facebook

“Загине вся Європа”: у Польщі б’ють на сполох через війну в Україні

Прем’єр Польщі Моравецький вирішив підтримати український народ у День пам’яті жертв Голодомору та прибув до Києва з неоголошеним візитом. Пролунало кілька важливих заяв від політика на адресу європейських лідерів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, мабуть, вирішив підтримати український народ у День пам’яті жертв Голодомору. У суботу, 26 листопада, він прибув до Києва із неоголошеним візитом.

Насамперед Матеуш Моравецький поклав символічний букет перед пам’ятником жертвам Голодомору на Михайлівській площі столиці України, Києва. Про це повідомляє канцелярія прем’єра Польщі у Twitter.

А ось під час саміту з глобальної продовольчої безпеки Моравецький, який проходить у Києві, заявив, що якщо світ дозволить російському диктатору Володимиру Путіну перемогти Україну, то той стане “Сталіним 21 століття”, адже глава Кремля перейшов до імперського терору, методом якого є голод і війна.

Крім того, польський політик звернувся до всіх керівників європейських країн під час спільного брифінгу для ЗМІ із прем’єр-міністрами України та Литви. Глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив, що “у війні, яку розв’язала Росія, може бути лише один результат – або Україна переможе, або вся Європа загине”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Загине вся Європа”: у Польщі б’ють на сполох через війну в Україні