facebook

Путін буде здивований не на жарт: одна з пострадянських країн взялась за відновлення української енергетики

Стало відомо, що Азербайджан допоможе Україні у постачанні електротехнічного обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури після атак росіян.

23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту. За даними Повітряних сил, ворог випустив близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 та “Калібр”. Цей обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій, а також були уражені об‘єкти електропередачі. Стало відомо, хто в числі перших протягнув руку допомоги для того, щоб стабілізувати ситуацію.

Стало відомо, що міністр енергетики України Герман Галущенко провів телефонну розмову з міністром енергетики Азербайджану Парвізом Шахбазовим, під час якої сторони домовилися про співпрацю для допомоги українському енергосектору.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Особливу увагу Галущенко та Шахбазов приділили ситуації в українському енергетичному секторі з огляду на масовані російські ракетні атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Сторони домовилися про співпрацю для допомоги українському енергосектору, зокрема, у постачанні електротехнічного обладнання”, – йдеться у повідомленні.

Галущенко наголосив, що українська енергосистема внаслідок російських обстрілів зазнала масштабних пошкоджень, тому дуже важливою є допомога міжнародних партнерів, які надають матеріали та устаткування для проведення відновлювальних робіт.

 

Зазначимо, що також Міністр енергетики України Герман Галущенко провів екстрені телефонні розмови з єврокомісаркою з питань енергетики Кадрі Сімсон і керівництвом Міненерго США про руйнівні наслідки ракетних обстрілів 23 листопада для української енергосистеми.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Путін буде здивований не на жарт: одна з пострадянських країн взялась за відновлення української енергетики