facebook

Москві приготуватися: Пентагон дозволив Україні стріляти територією РФ – ЗМІ

Вибухи на російських аеродромах “Енгельс-2” та “Дягілєво” викликали жваві дискусії не лише в Росії та Україні, а й на Заході, де частина експертів вважає, що до подій причетні ЗСУ. Відреагували на це і в США.

Весь світ знає, що США ще на самому початку підтримки України утрималися від постачання ракет великої дальності ATACMS. При цьому днями там заявили, що Пентагон не заважатиме тому, що Україна захоче розвивати свій потенціал ударів на великій відстані. Таким чином США витримують обіцянку, дану Путіну, що за допомогою західної зброї Україна не матиме можливості напасти на Росію.

Так, 6 грудня 2022 року на брифінгу про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс, коментуючи вибухи на російських авіабазах протягом останніх днів.

Прайс уточнив, що США за 9 місяців війни жодного разу не надавали Україні зброї, яку могла б використовувати для ударів по території всередині Росії, а “чітко заявляли, що йдеться про постачання оборонного озброєння”.

“Як раніше казав президент, ми не надаємо Україні коштів для ударів за межами її кордонів, ми не заохочуємо Україну до ударів за межами її кордонів. Ми робимо все, що робить і світ, для підтримки України, її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності” – сказав Нед Прайс.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А тема ця набула гострої актуальності через те, що 5 грудня російські ЗМІ повідомили про вибухи на авіабазі Енгельс у Саратовській області та на аеродромі Дягілєво під Рязанню. Літаки на цих базах беруть участь у ядерному стримуванні Росії, а також часто використовувалися для запуску звичайних крилатих ракет в Україні.

При цьому станом на 11 грудня офіційно так ніхто і не взяв на себе відповідальність за ці вибухи.

Водночас глава Пентагону Ллойд Остін пізніше заявив, що США не докладають зусиль, щоб завадити Україні розвивати свій потенціал ударів на великій відстані.

“Чи працюють США над тим, щоб завадити Україні розвивати власний ударний потенціал на великій відстані? Коротка відповідь – ні, ми цим не займаємося”.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Москві приготуватися: Пентагон дозволив Україні стріляти територією РФ – ЗМІ