facebook

Мобілізація в Білорусі: чоловіків призовного віку не випускають за кордон

В Білорусі розпочалася мобілізація. Однак, противник не зможе утворити сильне угруповання. Про це в в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант.

За його словами, Кремль фактично проводить певну форму мобілізації або передмобілізаційну підготовку в Білорусі. Зараз там контролюють кожного. Всі чоловіки повинні стати на облік, і кожного, хто намагається покинути країну намагаються зупинити.

“У Білорусі немає стільки охочих людей. Багато росіян, які поїхали на фронт, не є загартованими в боях, це новачки. Все, що вони можуть привезти з Росії – це ще більше мобілізованих. Тобто, буде ще одна битва, коли проти України просто кидають гарматне м’ясо. Я не бачу перспектив скоординованої великої битви”, – зазначив Грант

Також експерт додав, що Білорусь відправляла боєприпаси й обладнання до Росії, і навряд чи ці боєприпаси та обладнання повернуться. Вже багато чого знищено і використано, особливо боєприпасів.

“Логістичний простір за спиною білорусів є слабким, і не факт, що саме цей логістичний простір дасть їм необхідну потугу. Вони можуть атакувати, і це буде проблемою для ЗСУ через чисельність війська. Місця, через які вони можуть атакувати, досить вузькі й можуть бути добре захищені. У Києві набагато більше людей, які побували в бою, і на відміну від білорусів – це буде не перша битва. Такий розклад може бути проблемою, але це проблема кількості, а не якості. Хоча і кількість, як ми знаємо, має свою силу”, – підкреслив Грант.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація в Білорусі: чоловіків призовного віку не випускають за кордон