facebook

Шантаж не вдався, на російському газі “поставили хрест”: експерт – про крах “Газпрому”

За словами експерта, на “Газпром” чекають позови до суду, і, ймовірно, банкрутство.

Російському диктаторові Путіну більше не вдається шантажувати Європу енергоресурсами. Європа скоротила споживання газу із РФ на 24%, а європейські сховища заповнені на 90%.

Про це розповів експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев, інформує FREEДОМ.

Рябцев зауважив, що Європа кардинально змінила політику щодо співпраці з РФ в енергетичній сфері. Якщо раніше Європа здебільшого підігравала Росії і залучала російські компанії практично у всі енергетичні проєкти спільного інтересу, то тепер така співпраця завершилася.

“І це означає, що жодні пропозиції російських компаній не вітаються та не підписуються. А якщо так, то це означає, що європейці і зараз розраховують насамперед на власні сили, чого не було ще рік тому”, — каже експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його прогнозами, європейські газові сховища і наступного року будуть заповнені. Зокрема, через так звану сланцеву революцію в США (видобуток сланцевого газу).

Рябцев вважає, що на російському газі “вже поставили хрест”, а на “Газпром” чекають позови в арбітражі від компаній, які розраховували отримати цього року певні обсяги газу.

“Оскільки “Газпром” з надуманих причин відмовився від поставок, на нього чекають дуже солідні виплати. Ну, або банкрутство”, — підсумував експерт.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шантаж не вдався, на російському газі “поставили хрест”: експерт – про крах “Газпрому”