facebook

Анджеліна Джолі залишає посаду спеціального посланця ООН у справах біженців

Зірка більше 20 років співпрацювала з організацією.

Голлівудська актора Анджеліна Джолі повідомила, що залишає посаду спеціального представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Більше 20 років зірка присвятила співпраці з організацією, але вирішила відтепер приділяти увагу ширшому колу гуманітарних питані, які не входять до інтересів ООН. Про це повідомила Джолі у спільній заяві з УВКБ ООН.

“Найближчими роками я продовжуватиму робити все, що в моїх силах, для підтримки біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що настав час працювати по-іншому, безпосередньо взаємодіючи з біженцями та місцевими організаціями та підтримуючи їхні виступи на захист рішень”, – сказала Анджеліна.

У ООН із порозумінням поставилися до бажання акторки піти з посади та подякували їй за плідну співпрацю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми вдячні їй за десятиліття роботи, за її прихильність та те, що вона зробила для біженців та людей, змушених рятуватися втечею. Після тривалої та успішної співпраці з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою участь та підтримую її рішення. Я знаю, що справа біженців залишиться близькою її серцю, і я впевнений, що вона з такою ж пристрастю і увагою ставитиметься до ширшого гуманітарного профілю. Я сподіваюся на нашу подальшу дружбу”, – сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді.

Зазначимо, що Анджеліна Джолі розпочала співпрацювати з ООН у якості посла доброї волі 2001 року. Через 11 років, 2012 року, акторку було призначено спеціальним посланцем у справах біженців.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Анджеліна Джолі залишає посаду спеціального посланця ООН у справах біженців