facebook

“Допоможіть їм вижити”: поляк після поїздки Україною розповів, що його вразило найбільше

Отець Ярослав закликає світ підтримувати Україну.

Візит президента Володимира Зеленського до США – це дуже потужний сигнал для України про те, що західний світ з українцями, які борються з російськими окупантами за свою незалежність.

Про це заявив отець Ярослав Кравець, вікарій Вікаріату України, який перебуває в Києві, у розмові на RMF FM.

“Я думаю, що найстрашніше під час війни – залишитися на самоті, як у дуже людському, так і в політичному вимірі. Тому я думаю, що візит Зеленського до США – це дуже посилювальний сигнал для нас в Україні про те, що західний світ, особливо Америка, з нами”, – каже він.

Говорячи про те, як це святкувати Різдво, коли в Україні гинуть люди, немає світла, води, газу, отець сказав – “це щось дуже драматичне”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Солдати, які боролися на фронті, говорили: “Не забирайте атмосферу Різдва у наших сімей”. Тому, наприклад, у Києві ялинку поставили. Я вчора там гуляв. Там багато людей збирається, діти є, сім’ї фотографуються. Ви не можете позбавити українців цієї різдвяної атмосфери – і так це роблять росіяни дуже жорстоким чином”, – підкреслює отець Ярослав Кравець.

Нещодавно отець Кравець побував на Херсонщині, в Ізюмі, Балаклії Харківської області та інших містах східної України, які були звільнені від російських окупантів, і його дуже здивувало прагнення українців повертатися до місць, які все ще потерпають від терору РФ. Він зауважив, що в розмові з місцевими відкрив для себе те, що вони хочуть “бути в тому місці, де народилися і виросли”.

“Ці люди кажуть: ми швидко розходимося, ми не збираємося, бо за мить нас відстежуватимуть з безпілотників, можливо, буде обстріл. За мить вони додають: ми будемо тут, допоможіть нам. Ми не хочемо залишати наші будинки”, – пригадує він і додає, – “тож допоможіть нам вижити, дайте нам те, що дає життя”.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Допоможіть їм вижити”: поляк після поїздки Україною розповів, що його вразило найбільше