facebook

Білорусь готується до війни – посол України

Загроза нападу білоруських військ на Україну буде доти, доки армія РФ там, сказав український посол.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим заявив, що війська РБ та Росії готуються до війни. Втім, як запевняє посол, білоруський диктатор Олександр Лукашенко “опиратиметься цьому до останнього”.

Про це дипломат сказав в інтерв’ю Європейській правді.

“Білорусь готується до війни, і це не секрет. Зокрема, про це неодноразово Лукашенко казав.Питання полягає в іншому – до якої війни готується Білорусь? Офіційні посадовці говорять, що вони збираються захищатися, і ні на кого не збираються нападати”, – сказав Кизим.

Він наголосив, що присутність російських військових у Білорусі – це головний ризик. Доки окупаційні війська перебуватимуть на території РБ, доти існуватиме загроза наступу на Україну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але ви ж розумієте: коли ми говоримо про загрозу з боку Білорусі, то йдеться не лише про білоруську армію. Вторгнення 24 лютого відбулося з території Білорусі, хоча це були російські війська. Тому наявність російських військ на території Білорусі – головний ризик. Я казав це від самого початку: “Скільки там будуть присутні війська РФ, стільки звідти існуватиме загроза”, – зауважив він.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Білорусь готується до війни – посол України