facebook

“Куди терміново скаржитися?”: українцям пояснили, куди звертатися, якщо електрику відключають, порушуючи графік

Українці, якщо їм відключають електроенергію на тривалий час або не за графіком, можуть поскаржитися до контролюючих органів. Покарати оператора розподільчої системи (обленерго) може профільна Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як інформує “OBOZREVATEL”, якщо у графіку сказано, що електроенергію відключають не більше ніж на шість годин, при цьому у вас немає довше електроенергії, ви маєте право поскаржитися на компанію, яка відповідальна за подачу електроенергії (оператор розподільної системи, ОРС).

Але перед цим варто переконатися:

що на сайті вашої компанії (обленерго, електромережі) немає інформації про те, що на вашу адресу проходять аварійні роботи (аварійні відключення);

що у вашому будинку не пошкоджено електропроводку (на це питання може відповісти керуюча компанія або представник ОСББ).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Насамперед варто письмово звернутися до свого ОРС. Гарячі лінії часто перевантажені, крім того, оператори не мають точної інформації за кожною адресою.

Після письмового звернення на пошту, в соцмережі або на сайті компанії, вашу скаргу повинні розглянути.

Якщо ж ви переконалися, що у вас немає поломки та аварійного відключення, поскаржитися можна регулятору – НКРЕКП.

Якою має бути скарга?

Скаргу можна подати письмово, телефоном чи онлайн. Усне звернення озвучується на особистому прийомі або на телефонну: +380 (44) 204-70-27.

Письмове звернення передається до Національної комісії особисто або через уповноважену ним особу за адресою: 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19. Письмове звернення також може бути надіслано на пошту [email protected].

У зверненні має бути зазначене прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, викладено суть питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Письмове звернення має бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати.

В електронному зверненні також має бути вказана електронна поштова адреса, на яку заявнику може бути направлена відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з нею.

При надсиланні електронного звернення не потрібне застосування електронного цифрового підпису. Також заяви можна подавати до Міненерго.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Куди терміново скаржитися?”: українцям пояснили, куди звертатися, якщо електрику відключають, порушуючи графік