facebook

“Масштабний снігопад накриє Україну прямо у ці вихідні, лютий мороз суне у ці області”: синоптики про холодну погоду

Синоптики попереджають українців про наближення похолодання, а також про неминучі опади, з якими доведеться зіткнутися вже у ці вихідні. Експерти закликають належно поставитися до прогнозу погоди й не наражати безпеку своїх близьких на ризик. Рекомендується утриматися від непотрібних прогулянок і поїздок.

Як інформує “УНІАН”, завтра в Україні очікується суха погода, а на вихідних продовжитьсся потепління, проте воно супроводжуватиметься опадами та ожеледицею на дорогах. Такий прогноз до кінця тижня оприлюднив синоптик Ігор Кібальчич.

Погода 13 січня

У п’ятницю, за прогнозом синоптика, опадів в Україні не передбачається. Вітер буде південно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях ще сягатиме -11…-6 градусів, а вдень повітря прогріється до -5…0 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На решті території вночі буде -6…-1, вдень -2…+3. У південних областях та на крайньому заході вдень потеплішає до +1…+6 градусів.

14 та 15 січня в Україні продовжиться поступове підвищення температури, каже синоптик. За його прогнозом, вночі буде до -7…-2, а вдень до -4…+1. У західних та південних областях протягом доби 0…+5.

“Пройдуть невеликі опади у вигляді мряки, мокрого снігу та дощу. На дорогах місцями утримається ожеледиця”, – попередив синоптик.

Швидкість вітру на вихідних очікується на рівні 5-10 м/с.

Потепління в Україні

В Україні після морозного періоду очікується потепління. За словами синоптика Наталки Діденко, підвищення температура почнеться з 13-14 січня завдяки надходженню до України атлантичного повітря. За її даними, по всій країні очікується плюсова температура.

Про аномальне потепління посеред січня каже й народний синоптик Станіслав Щедрін. За його даними, температура в Україні підвищуватиметься до +8…+10 градусів.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Масштабний снігопад накриє Україну прямо у ці вихідні, лютий мороз суне у ці області”: синоптики про холодну погоду