facebook

“Долар вразить усіх, ніхто не очікував такого курсу валют”: експерти про те, чого слід чекати в обмінниках України

Експерт впевнена, що значною мірою курсовій стабілізації на готівковому ринку допомагають впроваджені НБУ програми з придбання валюти.

Україні найближчим часом не зазнає якихось серйозних змін.

“Зараз на валютному ринку переважає тренд на зміцнення національної валюти. Поки він досить слабкий, але є всі передумови очікувати його посилення в середині січня. У цілому ж ситуація на готівковому ринку залишається стабільною за останні місяці. Курс гривні коливається в межах вузького коридору 39,5-41,0 грн/дол., реагуючи на тимчасові зміни в балансі попиту та пропозиції. З великою ймовірністю аналогічні тенденції будуть зберігатися і найближчим часом”, – спрогнозувала у коментарі УНІАН для статті “Гривня на старті року: чого чекати від валютного курсу найближчим часом” зробила директор департаменту казначейських операцій “Юнекс Банку” Ганна Золотько.

За її словами, в грудні в Україні обсяг валютних операцій очікувано зріс, в тому числі збільшилося і негативне сальдо таких операцій до 463 мільйонів доларів, проте курс гривні відреагував на ці тенденції дуже скромнимдуже скромним зростанням.

Експерт впевнена, що значною мірою курсовій стабілізації на готівковому ринку допомагають впроваджені НБУ програми з придбання валюти фізичними особами з розміщенням її на строкових депозитах: “Вони відволікають частину попиту від готівкового ринку і стримують спекулятивні апетити на ньому”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар вразить усіх, ніхто не очікував такого курсу валют”: експерти про те, чого слід чекати в обмінниках України