facebook

За комуналку можна платити менше. Кому перерахують вартість послуг

Йдеться про тих, хто сидів без опалення й гарячої води через ракетні обстріли ворога

Правила перерахунку вартості комунальних послуг у зв’язку з їх неналежним наданням, або наданням не в повному обсязі передбачено в урядові постанові №151.

Хто може вимагати перерахунок

Споживачі можуть вимагати перерахунок платежів за комуналку, якщо підприємства відмовляються його зробити. Також перерахувати плату за опалення можуть, якщо у квартирі температура нижче ніж 18°C, в такому випадку сума має зменшуватися на 3,3% за кожну добу.

Вартість послуг електропостачання та гарячої води мають перерахувати платіжки з врахуванням годин, коли послуги не надавалися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хто може не платити за комуналку
Споживачі, які виїхали з квартири чи будинку, та не жили там впродовж 30 і більше днів, то вони можуть зовсім не платити за комунальні. Втім, про це треба повідомити надавачів послуг, і надати їм довідку про проживання або в іншому місці, або про перебування за межами України.  У такому випадку можна не платити за газ та воду, але за умови відсутності лічильника. Якщо у квартирі встановлено лічильники, то треба щомісяця надавати останні показники лічильника.

Оплата доставлення газу змінилася з 1 січня
З 1 січня 2023 року щомісячну плату за доставлення газу розраховують за новими даними споживання, тобто за попередній газовий рік (з 1 жовтня одного року по 30 вересня наступного). Для обрахування щомісячного платежу на 2023 рік врахують кількість спожитих кубів газу з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року. Ми про це писали тут:

Ціна за доставлення газу у багатьох зміниться. Як будемо платити

Нагадаємо, тарифи на розподіл газу під час війни не змінилися.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

За комуналку можна платити менше. Кому перерахують вартість послуг