facebook

росії катастрофічно бракує солдатів, доводиться відміняти пільги та відстрочки, аби не провалити чергову мобілізацію

Депутатка Держдуми Ніна Останіна повідомила, що у росії скасували відстрочення від мобілізації для багатодітних чоловіків.

Цю інформацію їй підтвердила представниця Ради по правам людини при президенті рф Ірина Кіркора, написала Останіна у Telegram.

Зокрема, зазначається, що відповідний документ навіть наприкінці грудня 2022 року був розісланий російським військкоматам, пише ТСН.

“На жаль, Ірина Валеріївна підтвердила ваші побоювання, дорогі мої друзі-підписники, про відміну пункту Директиви Генштабу від 4.10.2022 р. про відстрочення під час проведення часткової мобілізації батьків багатодітних сімей із трьома дітьми.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідний документ, за словами І.В. Кіркори був направлений у військкомати наприкінці грудня минулого року”, – написала російська депутатка.

Вона також додала, що намагалася уточнити цю інформацію у Міноборони, але ці спроби не були успішними – відповіді вона так і не отримала.

Водночас, Останіна переконана, що часткова мобілізація у рф завершилася, а тому ця норма стосується лише тих, кого вже забрали до війська, аби не повертати додому вже відправлених на фронт багатодітних чоловіків.

За даними української розвідки, керівництво росії найближчими днями оголосить про проведення нової хвилі мобілізації. До ЗС рф планують мобілізувати 500 тисяч росіян, що дозволить країні-терористу створити стратегічні резерви. А значить, є вирогідність, що ця норма про відстрочення від мобілізації чоловіків, які мають трьох і більше дітей, діяти не буде і вони також підпадуть під призов до війська.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

росії катастрофічно бракує солдатів, доводиться відміняти пільги та відстрочки, аби не провалити чергову мобілізацію