facebook

Загальна мобілізація: хто має броню на роботі

Загальна мобілізація: хто має броню на роботі


Чи можна забронювати військовослужбовця на роботі та кого стосується.

Через повномасштабну війну з російськими окупантами, в Україні діє режим загальної мобілізації, проте деякі військовозобов’язані чоловіки можуть бути заброньовані на роботі. “Апостроф” розповідає, хто має броню на роботі і чи можливе бронювання тих, кого вже призвали до армії, інформують Економічні Новини.

Те, що військовозобов’язані, заброньовані на час дії військового стану установами та організаціями у порядку, встановленому Кабміном, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, прописано в абз. 2 ч. 1 ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Як уточнюється в ухвалі КМУ “Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму військового стану” від 03 березня 2022 р. №194, бронювання здійснюється щодо військовозобов’язаних чоловіків 18-60 років.

Відповідно до ст. 25 згаданого закону, бронюванню підлягають військовозобов’язані співробітники:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, якщо це необхідно для забезпечення їх функціонування;
підприємств, установ та організацій, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення), якщо це необхідно для їх виконання;
підприємств, установ та організацій, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
підприємств, установ та організацій, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.
Як пояснив юрист Костянтин Грітчин на сайті b2bconsult.ua, бронюванню підлягають саме військовозобов’язані, а не вже військовослужбовці. Ті, кого вже призвали, не можуть бути заброньовані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загальна мобілізація: хто має броню на роботі