facebook

Найбезглуздіші проколи контрабандистів

Чим жорсткіші заборони на провезення контрабанди, тим винахідливіша людина, яка вирішила це зробити. Контрабандисти примудряються незаконно транспортувати з країни в країну не тільки заборонені товари, а й людей. Тому досвідчений митник будь-який пакунок відкриває дуже обережно, щоб раптом не відкрутити шию нелегальному туристу. Але навіть у бувалих контрабандистів бувають проколи, про які ми вам розповімо.

Нелегали в валізі

До недавнього часу в Китаї існувала фірма, що надавала послуги з перевезення нелегалів з Індії та Пакистану в Гонконг. Особливості такої поїздки полягали в тому, що людей провозили в комфортабельних валізах на коліщатках. Тобто, за плату в декілька сотень доларів клієнт отримував в своє розпорядження не тільки валізу, але і трансфер в ньому. Крахом для фірми обернулася спроба відправити у такий спосіб особливо габаритного клієнта: застібка валізи просто не витримала і лопнула в самий невідповідний момент. Господар валізи сказав митникам, що віз із собою тільки особистий одяг, а що в ній всередині – не звернув уваги.

Наркотики в жуках

Дуже довго групі контрабандистів вдавалося перевозити значні партії наркотиків з південноазіатських країн. Вони довго не були спіймані, тому що ховали свій контрабандний товар в мертвих комахах, на яких представники митниці дивилися з огидою і тому не перевіряли. Злочинці провозили їх в США під виглядом продукції для ресторанів азіатської кухні.

Контрабанда в м’ячі

Цього наркокур’єра підвела не надто спортивна форма. Якби він був схожим на Мессі, наявність футбольного м’яча в його багажу не викликала б підозри. Але він виглядав настільки неспортивно, що митники Гамбурга захотіли детальніше його додивитися. Подальший огляд виявив, що всередині спортивного снаряда знаходяться пачки сигарет. Але пристрасть до сигарет не мала б серйозних наслідків, якби в цій тарі не знайшлися пакетики з наркотиками. Він, звичайно, образив своїм провалом тих, хто доручив йому цей товар, але сильніше він образив інших пасажирів зі схожими м’ячами, яких стали перевіряти на наявність контрабанди.

Напівживі папуги

Нелегально перетинають кордон не тільки люди, але іноді і представники фауни. Це зараз дуже вигідний контрабандний бізнес. Контрабандисти додумалися перевозити папуг в патронах від туалетного паперу. Бідні птиці таке транспортування виносять дуже непросто, багато хто з них в кінцеву точку своєї поїздки потрапляють вже неживими. А найбільш живучі за час поїздки встигають вивчити кілька матюків і голосно їх вимовляють, поки жалісливі митники не звільнять бранців.

Нелегали в вантажівці

За наказом британського уряду на початку 2000-х років в тунелі під Ла-Маншем були встановлені рентгенівські сканери для припинення потоку нелегалів. Тепер особам з третього світу складніше потрапити в світ перший. Але знаходяться ще бажаючі проїхатися з комфортом у вантажівці. Хоча вантажівку просвітити дещо складніше, ніж валізу, але 5 сильних сканерів з цим справляються.

Контрабандне пиво

На територію Пакистану від їх сусідів – Афганістану, потрапляє дуже багато контрабандного товару. Коли знахабнілі злочинці спробували провезти кілька тонн контрабандного пива і їх затримали, довелося викликати трактор для знищення вантажу. Одна справа в дружній компанії розчавити кілька баночок пива і зовсім інша справа – знищити трактором кілька тонн пива. Цей акт вандалізму входить в службові обов’язки пакистанських митників. Як мусульмани, можливо, вони легше переносять це неподобство, адже Коран забороняє вживання спиртного.

Карнавальний костюм

Жоден фокусник в світі не додумався напнути на себе костюм автобусного крісла і просидіти в ньому кілька годин поспіль, задихаючись від спеки. А мексиканець, який вирішив нелегально потрапити на територію США це продемонстрував. Фокусники цього не робили, тому що знали, що у людського організму є певні потреби. Якщо їх проігнорувати, можна і померти. Але цього, мабуть, не знав нелегал-невдаха. На щастя для нього, його знайшли раніше, ніж він задихнувся в цьому костюмі. Хоч його і повернули назад, зате врятували життя.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Найбезглуздіші проколи контрабандистів