facebook

Чим може закінчитися війна росії проти України

Чим може закінчитися війна росії проти України

головною спробою усунути загрозу Росії є не розвал, а розбиття самої російської влади. А саме — ліквідація президентської влади в РФ: Росія має стати парламентською республікою, має бути повністю незалежна церква, умовно кажучи, має бути ліквідований цей двоголовий орел.

Мають бути проведені реформи та заходи, щоб в цій країні з явилися незалежні мас-медіа і розбитий державний контроль над телебаченням. Має бути зменшена російська армія, досягнутий міжнародний контроль над ядерною зброєю. Росія має бути позбавлена суверенітету і ці реформи мають відбуватися зовні. І ключове — Україна має мати своє слово в цій реформі Росії.

Ця війна надовго, і ми не виграємо її, коли вийдемо на кордони 1991-го.

В травні Британській інститут війни казав: якщо російська армія буде рухатися з тією ж швидкістю, з якою рухається зараз, то війна дійде до міста Дніпро в 2150 році. І ми зараз бачимо, що місяцями йде бій за декілька кілометрів. Звичайно, будуть великі битви, звичайно, будуть величезні втрати.

Але вони не міняють характер цієї війни, бо такі війни закінчуються не перемогою, а колапсом однієї зі сторін. І цей колапс стається моментально, може статися завтра, а може через декілька років. Бо війна на виснаження — це не Друга, а Перша світова. І я нагадую, що вона закінчилася колапсом: країни не виграли мілітарно, а сколапсували, бо більше не мали змогу вести війну.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чим може закінчитися війна росії проти України