facebook

Привели ракети до вищого ступеня готовності: в ГУР розповіли, до чого готується РФ

Привели ракети до вищого ступеня готовності: в ГУР розповіли, до чого готується РФ


За словами представників ГУР Міноборони України, РФ через демонстрацію ядерної могутності намагається зірвати візит президента США Джо Байдена до Польщі.
Росія розпочала підготовку до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Пресслужба відомства уточнила, що така активність країни-агресора свідчить про те, що вона готується до масштабних навчань стратегічних ядерних сил.

“Стратегічні ядерні сили переведені у вищі ступені бойової готовності, до екіпажу ракетного підводного крейсера стратегічного призначення доведено бойове розпорядження на вихід до району пуску, підтримується 24-годинна бойова готовність”, — підтвердили представники ГУР.

Окрім того, на авіабазі “Тамбов” російські військові розгорнули допоміжний пункт командування дальньої авіації.

Навіщо Росія проводить ядерні навчання
У Головному управлінні розвідки Міноборони України впевнені, що такі дії військово-політичного керівництва Росії, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, запланованого на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 10 лютого стало відомо, що лідер США Джо Байден наприкінці лютого відвідає Польщу. Він має намір обговорити з Анджеєм Дудою військову допомогу Україні, а також виступити з промовою, присвяченою річниці російського вторгнення.

Фокус також писав, що представник президента назвав найнебезпечніші дати для українців. Федір Веніславський прогнозує, що вже з середи РФ може розпочати активно тероризувати мирних українців ракетними ударами та атакувати іранськими дронами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Привели ракети до вищого ступеня готовності: в ГУР розповіли, до чого готується РФ