facebook

Мариновки та соління

Я почала робити швидкі мариновки й соління і це прижилося. Ще й зручно тим, що готується за кілька днів до свята.

На фото – один з варіантів таких солінь. Там печериці мариновані, мариновані помідори з медом, печені перці, салат по типу капрезе (все просто: помідор, бринза козяча, оливкова олія та базилік). Дам дані рецепти та ще кілька, що часто готую. Дуже важливо пробувати маринад на смак і при бажанні коригувати.

Мариновані печериці
Гриби (300г) почистити, великі розрізати на шматки . Воду довести до кипіння, кинути гриби, проварити 30 секунд від початку кипіння, промити відразу холодної водою. Залити маринадом і помістити в холодильник  на добу.
Маринад:
3 зубки часнику давленого
4 ст.л. олії
3 ст.л. оцту
1 ст.ложка меду
1 ч.л. цукру (за смаком)
1/2 ч. Л. чорного перцю
1 ч. Л. сіль
5 гілочок кропу
1 невеликий лавровий лист

Мариновані помідори (автор Каріна, Каріна-форум)
5 помідор, середньої величини
Маринад:
50 мл оливкової олії
2 ст ложки оцту
1 ст ложка рідкого меду
0,5 ч л сушеної м’яти (іноді заміняю базиліком)
3 зубки часнику
сіль, чорний перець
Приготувати маринад. Порізати помідори кільцями, залити маринадом, покласти в холодильник на добу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Запечені перці
Великі грубостінні перці помістити на решітку і запікати в духовці при 200 град.до м”ягкості. Кілька раз перевертати по ходу. Помістити в пакет, залишити охолоджуватися. Очистити від шкіри і середини. Приготувати маринад: сіль, мед, оливкова олія, оцет. В лоток шарами складати очищений перець, перешаровувати пластинками часнику і різанною зеленню.. Залити маринадом, помістити в холодильник на сутку.

Рожеві голубці (вони малесенькі, менше мізинця, фото цього не передає)
Капустяне листя відварити до напівготовності, розрізати на дві частини, в середину – начинку, сформувати маленькі голубчики (завбільшки з мізинець), щільно укладати один до одного, зверху – тонко різаний буряк, Залити сумішшю олії (50 мл) і оцту 9% (50 мл ). Прокип’ятити воду (250 мл) з цукром (50г) і сіллю (20 г), трохи охолодити і влити в голубці, під прес на 2 добу (тримала в кухні). Потім тримати в щільно накритій посудині в холодильнику. Начинка – моркву потерти на тертці корейської, за смаком – сіль, цукор, оцет, олія перець чилі (можна використовувати будь-який рецепт приготування корейської моркви).

Мариновані гриби з болгарським перцем
Печериці (0.5 кг) вимити, порізати пластинками, кинути в киплячу воду, варити 5 хвилин, відкинути на друшлаг і промити холодною водою. Болгарські червоні перці (2 шт.) порізати довгими тонкими смужками і трохи обсмажити на олії (4 столові ложки) на великому вогні. Охолодити. Змішати гриби з перцем, залити маринадом (сік 1/2 лимона, 2 столові ложки рідкого меду, 0,5 ч.ложки солі, 4 роздавлений зубки часнику), помістити в холодильник мінімум на добу.

Рецепти та фото – Люба Біріна

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мариновки та соління