facebook

Чому важливо вимикати Wi-Fi на смартфоні на ніч: що може статися інакше

Чому важливо вимикати Wi-Fi на смартфоні на ніч: що може статися інакше

Вимикаючи інтернет на ніч, акумулятор телефону буде розряджатися набагато повільніше, а ваш сон не потривожать оповіщення або повідомлення.

Багато хто з нас звик не вимикати Wi-Fi та мобільний інтернет на смартфоні на ніч, а деякі навряд чи коли-небудь замислювалася над цим. Однак, відключення інтернету в нічний час може бути корисним відразу з кількох причин.

Разом з тим фахівці радять вимикати на ніч не тільки інтернет на смартфоні, але і сам домашній роутер. У такий спосіб ви не тільки продовжите йому життя, але й заощадите на електроенергії, яку споживає Wi-Fi-роутер при постійній роботі.

Навіщо вимикати Wi-Fi на ніч – причини
Економія заряду батареї. Відключений від інтернету смартфон “відпочиває” від роботи разом з вами та економить заряд батареї – вона розряджається набагато повільніше, тим самим збільшуючи “життя” акумулятора. Особливо це актуально для пристроїв старше 3-4 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Безпека. Коли Wi-Fi постійно ввімкнено, телефон може підключатися до інших мереж без вашого відома, особливо якщо налаштування Wi-Fi налаштовані на автоматичне підключення до мереж, якими телефон уже користувався. Це може становити певні ризики для безпеки, наприклад, якщо телефон підключається до небезпечної або шкідливої мережі Wi-Fi.

Зниження випромінювання. Навіть в період, коли пристрій не працює активно, він все одно випромінює SAR. Тому експерти рекомендують відключати Wi-Fi на ніч (а в ідеалі відкласти телефон якнайдалі), щоб знизити кількість електромагнітного випромінювання, що виходить від нього.

Менше відволікаючих факторів. Якщо Wi-Fi залишити включеним на ніч, вам напевно прийде пара-трійка сповіщень або повідомлень, які можуть вас розбудити. Вимкнення Wi-Fi зменшить кількість відволікаючих факторів та покращить якість вашого сну.

Загалом, вимкнення Wi-Fi на ніч може бути корисним, але це залежить від ваших особистих уподобань та потреб. Якщо ви з тих чи інших причин не хочете відключати Wi-Fi, можна налаштувати телефон так, щоб він не підключався автоматично до небезпечних мереж і не виводив повідомлення на екран в нічний час.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому важливо вимикати Wi-Fi на смартфоні на ніч: що може статися інакше