facebook

Під Бахмутом загинула парамедикиня, яка була “янголом бійців” (фото)

Під Бахмутом загинула парамедикиня, яка була “янголом бійців” (фото)

Парамедикиня Яна Рихліцька загинула під час евакуації поранених.

Під Бахмутом під час евакуації поранених у п’ятницю, 3 березня, загинула волонтерка, військовослужбовиця, бойова медикиня 93-ї бригади “Холодний Яр” Яна Рихліцька.

Про це повідомляє у Facebook Тактична медицина “Північ”, а також пишуть друзі та побратими Яни.

У Мережі розповідають, що до повномасштабного вторгнення Росії дівчина працювала в ІТ-компанії, після 24 лютого 2022 року почала активно волонтерити, а у травні пішла служити парамедикинею і врятувала не одне життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Дівчинка з косичками. Багато хто працював на стабпунктах і зустрічав дівчинку з косичками, більше не зустрінете, її вбила росія. Бойова медикиня Яна (“Яра”) Рихліцька та санітар загинули під час евакуації поранених під Бахмутом”, – пише один із її товаришів.

Побратими згадують також Яну як “промінчик сонця і позитив” 93 бригади “Холодний Яр”.

“Завжди мільйон питань, смілива та допитлива, ось така вона – Яра, запам‘ятається нам…”, – пише лікар анестезіолог – інструктор TCCC у Збройні Сили України Микола Дем’янюк.

“Яна була однією з найсвітліший людей, яких я знала. Мені пощастило з нею познайомитися. Я постійно просила в неї поради як і де дістати необхідне для хлопців. Вона завжди знаходила час відповісти і допомогти, хоча сама була в пеклі. Яни більше немає. Війна”, – пише Наталка Щука, журналістка 1+1, волонтерка, яка віднедавна працює на евакуації поранених до стабілізаційного пункту на позиції “медик-2”.

Друзі Яни наголошують, що дівчина була найкраща була у всьому і “вклала в перемогу України, як мало хто робив”.

“Ти вклала в перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалося б наших волонтерських чудес, ти найкраща була у всьому. У результаті віддала найдорожче. Шкода тільки, що перемогу не побачила. Але ти знаєш, що вона буде. Ми не зупинимося, саме через таких, як ти”, – йдеться в повідомленні Тетяни у Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Під Бахмутом загинула парамедикиня, яка була “янголом бійців” (фото)