facebook

Не лише ВПО: українцям почнуть доплачувати по 2500 гривень на місяць

Не лише ВПО: українцям почнуть доплачувати по 2500 гривень на місяць

У Києві деякі мешканці міста мають право на щомісячні грошові виплати, причому допомога надається не лише внутрішньо переміщеним особам.

Про це повідомили у КМДА.

Програма допомоги мешканцям столиці отримала назву “Турбота. Назустріч киянам”, а розмір допомоги – від 1200 до 2500 гривень на місяць.

Хто може отримати 2500 гривень
Максимальну виплату за цією програмою надають дітям сиротам, дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю першої групи підгрупи А (якщо пенсія не перевищує 3 прожиткові мінімуми), особам з інвалідністю першої групи підгрупи А, які отримують держдопомогу,

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хто може оформити виплату у 2000 гривень
Таку допомогу КМДА надає дітям, над якими встановлено опіку, особам з інвалідністю, які отримують соцдопомогу від держави та розмір їхньої пенсії не більше 3 прожиткових мінімумів, одержувачам допомоги на дітей з тяжкими захворюваннями та ураженнями нервової системи або тих, хто отримав тяжкі травми.

Кому виплачують по 1200 гривень на місяць
Ця допомога надається особам, які мають другу групу інвалідності та одержують державну соціальну допомогу.

При цьому ВПО, які проживають у Києві та потрапляють до однієї із зазначених категорій, з 1 лютого також можуть оформити виплату. Важлива умова – необхідно перебувати на обліку в органах соцзахисту столиці.

Нагадаємо, у березні заплановано чергову індексацію пенсій, але деяким пенсіонерам не варто очікувати великого підвищення. Раніше ми розповідали, кому виплати збільшать лише не 100 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не лише ВПО: українцям почнуть доплачувати по 2500 гривень на місяць