facebook

“Пенсія в цих українців збільшуватися не буде”: в механізм індексації внесли зміни, обмеження торкнеться багатьох

У 2023 році індексація пенсії в Україні була здійснена за новими правилами. Через це деякі громадяни не отримали пенсій, які їм належали після перерахунку. В уряді кажуть, що відтепер так буде завжди.

Як інформує “biz.today.ua”, про це стало відомо з коментаря, який дала одному зі ЗМІ заступниця міністра соцполітики Дар’я Марчак.

Українцям, які одержують великі пенсії, обмежили верхній розмір індексації. Нинішнього року максимальне підвищення пенсії при індексації становило 1500 гривень, хоча громадяни, які отримують високі пенсії, мали отримати більшу надбавку після перерахунку.

Проте уряд вирішив цьогоріч обмежити верхню суму індексації. Втім, така практика може стати постійною. Очевидно, в уряді буде розроблено новий механізм індексації. Це пов’язано зі збільшенням розриву між малими та великими пенсіями, що відбувається з кожним новим перерахунком.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, у майбутньому високі пенсії українців уже не зростатимуть так, як це було раніше. Однак це зовсім не означає, що пенсіонерам із низьким доходом підвищуватимуть виплати за рахунок скорочення пенсій громадян із високим доходом.

“Я б не сказала, що за їхній рахунок. Більш системно говорити, що це буде коректна формула підрахунку пенсій. Підготовка до зміни формули та механіки проведення індексації”, – поділилася заступниця міністра.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсія в цих українців збільшуватися не буде”: в механізм індексації внесли зміни, обмеження торкнеться багатьох