facebook

За день до самогубства телефонував рідним: мережа «гуде» про знущання над курсантом (ФОТО)

У пресслужбі Державного бюро розслідувань Радіо ТРЕК повідомили деталі


Загиблий курсант з Острога 18-річний Дмитро Гульчук напередодні самогубства розповідав старшому брату та батьку про сварки з керівництвом університету. Під час останньої телефонної розмови з батьком, хлопець розповів що в нього був конфлікт з керівництвом факультету.

 

Видання LVIV.MEDIA поспілкувалось з батьком загиблого, який розповів деталі останньої сварки, яка й могла призвести до самогубства хлопця.

Під час останніх розмов з батьками хлопець розповідав про проблеми в університеті, однак натяків на самогубство в його спілкуванні вони не помітили.

— Під час шикування курсантам сказали взяти протигази, однак Діма не зміг одразу знайти свій. За це командир батальйону почав кричати на нього, обзивати його та розмахувати біля нього руками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Діма зробив крок до командира, щоб його відштовхнути, але так і не зробив цього.

Це побачив офіцер, і почав звинувачувати Діму в тому, що він хотів вдарити командира. За це він погрожував поселити його на півтора року в казарму і «згноїти» його в нарядах.

За те що він начебто хотів вдарити командира, в Діми відібрали жетон. Він пішов до декана, щоб повернути його, але той почав натякати на хабар.

Також батько хлопця розповів, що старші офіцери обрали серед курсантів старшин взводу, і дозволили їм влаштовувати «дідівщину».

Дмитро ж не хотів підкорюватися «новим правилам», тому командири почали створювати йому поганий образ серед однокурсників. Відповідно, ті не хотіли спілкуватися з ним. За час навчання хлопця в університеті було багато моментів приниження й відносно нього вівся психологічний булінг.

Такий моральний тиск тривав близько року. Хлопець навіть хотів кинути навчання, однак залишитися його вмовляли батьки.

Під час останніх розмов з батьками хлопець розповідав про проблеми в університеті, однак натяків на самогубство в його спілкуванні вони не помітили.

Що кажуть у ДБР:
У пресслужбі Державного бюро розслідувань Радіо ТРЕК повідомили, що ДБР розслідує загибель курсанта Львівського університету внутрішніх справ за статтею «доведення до самогубства»

— Працівники ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом загибелі курсанта Львівського університету внутрішніх справ МВС України.

 

19 березня тіло курсанта виявили в університеті з вогнепальним пораненням в голову.

Працівники Нацполіції оглянули місце події та порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (убивство (самогубство).

Розслідування передали до ДБР оскільки з’ясувалось, що до самогубства курсанта можуть бути причетні сторонні особи. Кримінальне провадження буде також розслідуватись й за ч. 1 ст. 120 КК України – доведення до самогубства.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії, призначено низку експертиз. Встановлюються всі обставини трагедії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

За день до самогубства телефонував рідним: мережа «гуде» про знущання над курсантом (ФОТО)