facebook

4 тижні, які повністю змінять ваше життя

Ефективна інструкція, як за 4 тижні змінити життя на краще.

Тиждень 1. Чистка тіла і свідомості

Ранній підйом, близько 6 ранку. Тут же з’являється час для себе, якого завжди не вистачає протягом дня. Наслідок – тиша і спокій, можна не відволікаючись займатися своїми справами, поки домашні сплять. Це ідеальний час для ранкових практик, для настройки тіла на те щоб прожити цей день на 100%. Лінь, небажання рано вставати – це зовсім не показник втоми. Для мене це показник того, що не хочеться жити своє життя. Навіщо вставати з ліжка – там знову похмурий ранок, метро, ​​пробки, робота … От якби першою думкою було «скоріше б ранок – новий день!»? Погодьтеся, навряд чи з таким відчуттям ранній підйом буде проблемою. Так ось, виявляється, працює це в обидві сторони. Життя грає всіма фарбами і іскриться – будете легко підхоплюватися вранці. Або … Будете легко підхоплюватися вранці – і життя заіскриться!

Полегшене харчування. Для майбутніх змін нам потрібен колосальний обсяг енергії. Ймовірно, зараз вона витрачається на те, щоб підтримувати наш організм в нормальному стані, всупереч впливу алкоголю, сигарет, важкої жирної їжі, випічки, солодкого … У кожного є свій список цих слабкостей, потрібне підкреслити. Точніше, викреслити. Ви можете самі вибрати той вид харчування, який вам здається правильним. Я вірю в вегетаріанство і сиру їжу. Але одне знаю точно: алкоголь, чіпси, солодку газовану воду, напівфабрикати, фаст-фуд не вписуються ні в одну концепцію здорового харчування. Тому все це – виключити. Порції – зменшити, і не наїдатися перед сном. В іншому – слухати свій організм або дієтолога. Найголовніше – не навантажувати себе надзавданнями по виведенню і переварюванню токсинів. Організму буде щастя, а вам – енергія для дій.

Спорт. Це моє улюблене і саме обов’язкове. Не втомлюся повторювати – тонус і здоров’я фізичного тіла – обов’язкова умова для здоров’я духовного. А рух, як відомо – життя. Так ось, щоб пробудити життя (і дух) в втомленому тілі, треба його розворушити! Будь-яким підходящим вам способом. Мої варіанти – йога, біг і танці. Намагайтеся щодня рухатися більше, в будь-якому вигляді: танцювати перед дзеркалом, збираючись на роботу; відмовитися від ліфта і ходити по сходах; влаштовувати повноцінний воркаут в спортзалі, не важливо.

Тиждень 2. Чистка простору, справ і оточення

Чистка простору. Викидаємо все! Запхати на антресолі – не рахується. Наводимо порядок у всіх кутах, на всіх столах, у всіх шафах, у всіх місцях. Подумайте – кожна річ у вашому будинку забирає не тільки шматочок місця, але і шматочок вашої енергії. Кожна, навіть найменша! Вона того варта? Я свого часу так захопилася цим методом, що винесла на смітник майже всі свої речі. Залишайте тільки дійсно корисні і потрібні речі, речі які вас радують, які надихають, які ви любите. Ще момент – якщо ви досі зберігаєте ведмедика, якого подарував коханий на 14 лютого 1998 року, а з коханим давно розлучилися – таким «позитивним» спогадом не місце поряд з вами. Позбавляйтеся, не думаючи! Побачите – дихати стане легше. Особливо якщо витерти всюди пил і помити підлогу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чистка справ і зобов’язань. Згадайте, скільки років ви збираєтеся підучити англійську. А скільки обіцяєте заїхати в Київ до баби Люби? А скільки пунктів з передноворічного плану ви роками переносите в кожен свіжий список? Згадайте всі подібні обіцянки, дані собі й іншим. І вирішите, що з ними робити. Варіантів, власне, два: (1) зробити, (2) відмовитися від них назовсім, назавжди викреслити з вашого списку. Але якщо не можете викреслити бабу Любу – їдьте прямо завтра. Робіть справи, замість того щоб тягати за собою тягар відповідальності і незадоволеності собою ж.

Чистка оточення. Закінчити всі відносини, які тягнуть вас назад, в депресію. Відмовтеся від спілкування з тими, хто вічно критикує і вічно всім незадоволений. З тими, з ким не залишилося нічого спільного. З тими, у кого нема чому навчитися. І навчитися йти, навчитися говорити «ні». Дозволити собі бути «невдячною», «невихованою», «божевільною», – якщо така ціна свободи. Виняток – батьки. З ними, на мій погляд, потрібно відносини налагоджувати. Як би важко це не було.

Тиждень 3. Плани, цілі і мрії

Записувати і виконувати плани. У нас же як раз залишився список справ з попереднього тижня. Як він вам? Викликає радість, ентузіазм і бажання негайно розпочати роботу? Якщо немає, можливо, варто викреслити з нього ще кілька пунктів. Або – виконати їх, і потім викреслити. В обох випадках вас чекає приплив сил і бажання жити. А ще – дописати те, що змушує все всередині завмирати в передчутті. Згадати, що ви любите, або любили колись. Не забувайте планувати не тільки роботу і гроші, але і відпочинок, час з друзями та коханими, час на себе (цей пункт вічно все забувають). Потрібно написати такий план, який захочеться виконати, від якого будуть тремтіти коліна і свербіти руки. Все – одночасно. Написати зі свого життя книгу, яку вам самим було б цікаво прочитати. А вже до цієї книги додати конкретні терміни і конкретні кроки.

Список неймовірностей. Один з найулюбленіших моїх пунктів. Полягає він ось у чому: написати список своїх мрій, що не збудуться ніколи. Ну, таких крутих і настільки позамежних, що в їх виконання не віриться від слова зовсім. До них можна віднести бажання піднятися на Еверест (а вам вже 89 років). Вимикайте критику і уявіть, що всі можливості світу у ваших ногах, треба тільки поворушити пальцями. Є час, гроші, будь-які потрібні зв’язки, є всі таланти які потрібні. Чого б ви хотіли? До слова, мій перший список неймовірностей, написаний в лютому 2014 року, на сьогоднішній момент збувся цілком. І мені до сих пір смішно від того, наскільки скромні бажання мені тоді здавалися «неймовірностями».

Планувати щодня. Щовечора писати план на наступний день. Короткий, приблизний, який завгодно – але план повинен бути. І з вечора – це важливо. Навіть якщо на наступний день ви жодного разу не згадаєте про існування цього плану, ваша продуктивність підвищиться в рази. Перевірено! І ще: не забувайте заглядати в глобальний план і задавати собі питання – чи туди ви рухаєтеся? А куди? А рухаєтеся ви взагалі куди-небудь? А чому?

Тиждень 4. Розширюємо межі

Спробувати жити інакше. Піти на роботу новою дорогою. Зайти в незнайоме кафе або в дуже дорогий магазин. Спробувати новий вид спорту. Спробувати робити те, що ви ніколи не робили. Кожен день, займаючись звичними справами, питати себе – що прямо зараз я можу зробити трохи інакше? Потрібно створити у себе звичку пробувати нове. Виходити із зони комфорту. Звичайно, всі попередні пункти, якщо ви і справді їх виконали – вже неслабкий вихід із зони комфорту. Але тут ми підемо далі, подивимося в очі своїм страхам. І не тільки подивимося, але і будемо воювати з ними. Тут я прихильник радикальних методів. Боїтеся висоти? Йдемо стрибати з парашутом. Боїтеся шефа – йдемо до шефа зі свіжими пропозиціями. Боїтеся незнайомих компаній – вперед на вечірку, в незнайому компанію. І на самоті, щоб не ховатися за розмовами з подружкою / приятелем. І вчимося в таких ось польових умовах.

Відпочивати. А ви як думали – тільки працювати? Тільки відпочинок з обов’язковим виходом з дому, обов’язковим відключенням інтернету, і обов’язково на самоті. І обов’язковим (та чесним!) зворотним зв’язком самому собі. Що це було? Як все пройшло, які зміни відбулися? І як жити далі, після всього цього?

Те що очікує вас в середині цього шляху (не кажу в кінці, бо це нескінченна дорога) перевершить ваші очікування. Виконуючи ці (найпростіші!) речі щодня, ви відчуєте гармонію, всемогутність, побачите світло в кінці тунелю і стежку, яка вкаже вірний шлях. І з часом вона перетвориться в дорогу. Звучить пафосно, але Правда – вона така, пафосна подруга.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

4 тижні, які повністю змінять ваше життя