facebook

Добірка чудово ілюстрованих книжок для дітей і не тільки

На сьогодні книжки для дітей — це не просто окремий світ, це ціла палітра кольорів, яка сподобається усім без винятку. Тому ми зібрали найкращі ілюстровані книги, гортати сторінки яких буде цікаво як дітворі та підліткам, так і їх батькам.

Погляньте на свою книжкову полицю: чи багато там якісної дитячої літератури? І чи справді вона зможе зацікавити свого вибагливого читача? Справа в тому, що діти хочуть фарб, їм нецікаво гортати тоненькі  сірі сторінки книжки, вкриті дрібними буквами. Дитяче око тягнеться туди, де є малюнок — великий та оригінальний.

Тому зараз все більшої популярності набирає візуальна книга, тобто книга, в якій візуальне переважає над вербальним. Це явище поки що незвичне для видавничої справи в Україні, але в порівнянні з попередніми роками, в книгарнях з’являється все більше ілюстрованих книг.

Тому сьогодні Мізки.com пропонує вам добірку ілюстрованих дитячих книжок, від яких не зможуть відірватись не лише діти, але й дорослі.

Оксана Була “Зубр шукає гніздо”

Всім відомо, що коли приходить зима, все довкола засинає — і рослини, і тварини. Але чи знає ваша малеча, хто саме вкладає спати звірів, та кому не спиться в холодну пору? На ці запитання відповість книга-картинка “Зубр шукає гніздо” Оксани Були, яка, окрім того, вчить дітей любити природу та завжди залишатися собою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Видання “ЛітАкцент” назвало книгу “Зубр шукає гніздо” найкращою книгою для дітей в 2016 році.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 5 років.

Ульф Старк “Маленька книжка про любов”

“Маленька книжка про любов” шведського письменника та сценариста Ульфа Старка насправді є великою історією про великі почуття. І хоча в ній йдеться про війну, нужду та несправедливість, для кохання завжди знайдеться місце, тим паче — для першого.

Тож якщо вам хочеться нарешті поповнити книжкову полицю якісною дитячою літературою, “Маленька книжка про любов” саме те, що потрібно вам та вашій дитині. Хоч на її сторінках піднімаються складні питання, вона сповнена любові і відновлює віру в людей. А ще — тут багато малюнків.

Книжка рекомендована дітям, віком від 9 до 12 років.

 

Галина Вдовиченко “36 і 6 котів”

Як виглядатиме помешкання, якщо в ньому оселяться кілька десятків котів? І чим займатимуться там 36 дорослих та 6 маленьких клубочків щастя?

Книга “36 і 6 котів” — чудовий приклад того, що потрібно допомагати усім, навіть якщо ви були не готові до цього. Ця розповідь не просто про котиків, які, між іншим, демонструють свій характер, а про дружбу та добро. Вона стане хорошим подарунком для усіх котолюбів, і мова йде не лише про дітей, дорослі теж оцінять її яскравість та непересічність.

Книжка рекомендована дітям, віком від 6 до 12 років.

Іван Малкович “Абетка”

“Абетка” — одна із найпоширеніших книг видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”. Ба більше, саме з неї почалась його історія. Кожен, хто хоч хвилину присвятить цій книжці, назавжди запам’ятає її художні образи, над якими працював Кость Лавро.

Тут ви знайдете вірші, які відомі не одному поколінню українців. А ще — “Абетка” за час свого існування знайшла не лише тисячі прихильників, але й отримала безліч літературних нагород.

Разом з цією книгою ви збагатите дитинство своєї малечі та пригадаєте власне.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 5 років.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Добірка чудово ілюстрованих книжок для дітей і не тільки