facebook

“Мобілізація в Україні”: у Верховній Раді готують публічний реєстр ухилянтів

В Україні діє військовий стан та проводиться мобілізація. З’явилася інформація про підготовку реєстру ухилянтів. Його розробляють у Верховній Раді.

Як інформує “biz.today.ua”, член комітету ВРУ з питань національної оборони, безпеки та розвідки, представник президента у парламенті Федір Веніславський повідомив, що працює над своїм законопроектом. Він передбачає створення реєстру ухилянтів від мобілізації. Депутат вдосконалює ініціативу, тому ще не зареєстрував відповідного законопроекту.

Суть нового документа в тому, що військовозобов’язані мають бути правильно поінформовані про необхідність з’явитися до територіальних центрів комплектовання та соціальної підтримки. Якщо потенційні призовники двічі проігнорували вимогу відвідати військкомат, ТЦК матиме право оприлюднити його особисті дані: ПІБ та інші ідентифікаційні ознаки.

Зазначено, що дані приберуть з публічного доступу після того, як українці виконають свої зобов’язання. Веніславський наголосив, що ігнорування повісток означає, що чоловік свідомо відмовляється від конституційного обов’язку захищати свою Батьківщину.

ОЦІНІТЬ

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

У місті Калуш розпродаж коктейльних наборів Gordon’s
Maudau
20 порцій ожинового лонгу зі знижкою 18% (набір інгредієнтів)
Maudau

Твій улюблений напій за особливо низькою ціною
Maudau
Депутат вважає, що поява такого публічного реєстру дозволить створити суспільний тиск на ухилянтів.

Федір Вениславський уточнив, що парламентарі лише розпочали роботу над подібними законодавчими ініціативами і вони з’являться у вигляді законопроектів за 1-2 місяці.

Мобілізація: як оскаржити помилкове рішення ВЛК

В Україні під час проходження військово-лікарської комісії часто виникають ситуації, коли медики роблять неправильні висновки щодо стану здоров’я військовозобов’язаних.

Адвокат Артем Крикун-Труш зазначив, що мобілізація закриває головну проблему – виконання плану. Є вказівка керівництва на призов певної кількості українських захисників. Юрист підкреслив, що наша армія потребує вмотивованих людей, але таких знайти складно.

“У військкоматах, яким головне просто план закрити, зараз ВЛК відбувається так: ти приходиш, сидить пара-трійка лікарів. На тебе поверхово подивилися: “Здоровий? Скарг немає?”. І навіть відповідь їх не цікавить. Все – придатний”, – пояснив правозахисник.

Загальна мобілізація в Україні: у Верховній Раді готують публічний реєстр ухилянтів

Крикун-Труш підкреслив, що можна оскаржити висновки ВЛК: подати заявку до центральної ВЛК, вказавши причини для перегляду рішення. Потрібно надати результати попередніх медичних обстежень та документи з висновком військово-лікарської комісії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мобілізація в Україні”: у Верховній Раді готують публічний реєстр ухилянтів