facebook

6 речей, через які на кухні немає затишку і панує вічний безлад

Дослідники з університету Північної Кароліни з’ясували, що в наш час 70% жінок готують вдома. В середньому на кухні вони проводять 71 хвилину на день.

Ця кімната залишається однією з найважливіших локацій в будинку, отже, все тут повинне бути зручним, чистим і безпечним. Але навіть у першокласної господині на кухні можуть виявитися речі, які забирають багато часу, сил і лише збільшують масштаби майбутнього прибирання.

Ми пошукали і знайшли дратівливі, непотрібні і навіть шкідливі предмети на кухні, від яких оберігають свій будинок всі розумні господині.

1. Універсальні обробні дошки

Краще, коли дошки мають «спеціалізацію»: одна для м’яса, інша для овочів, для риби третя. При цьому варто пам’ятати, що пластмасові дошки вважаються набагато більш небезпечними з точки зору швидкості розмноження в них патогенних бактерій, ніж дерев’яні. Подряпини і рівці на пластикових дошках з часом стають набагато глибшими, ніж на дерев’яній поверхні, відповідно очищуватися така дошка з кожним разом буде все гірше і гірше.

  • Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США (US Food and Drug Administration, US FDA) офіційно рекомендує використовувати на домашніх кухнях дві дошки. Перша – для м’яса/риби/птиці, друга – для готових до вживання продуктів.4. Рушники для всього

2. Рушники для всього

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дослідники культивували бактерії з 100 кухонних рушників після 1 місяця використання. Майже половина з них містила бактерії, які можуть викликати хвороби. При цьому на рушниках, які використовуються за декількома призначеннями, в тому числі витирання посуду, рук і протирання поверхонь, кількість бактерій була більшою, ніж на рушниках, які використовуються для одного призначення.

  • Тому хороші господині мають на кухні не менше 2 рушників і оновлюють їх протягом тижня. Ще більш гігієнічний варіант – паперові рушники: вони використовуються лише 1 раз, а отже, на них не скупчуються мікроби і бактерії

3. Набір ножів

По-перше, цей громіздкий предмет займе багато місця на відкритій робочій поверхні, тобто буде збирати на себе всі випадкові крапельки і вимагати додаткового догляду. По-друге, такі набори містять просто величезну кількість ножів, які можуть не використовуватися роками.

  • На кухні цілком достатньо 3 добрих ножів замість непотрібних 17-ти, які йдуть одним комплектом.

4. Контейнери

Кілька контейнерів для зберігання круп – це практично, але вежа невикористовуваних пластикових коробок – це баласт, який займає корисне місце на кухні. Контейнери для харчових продуктів, призначені для одноразового використання, не підходять для повторного зберігання продуктів харчування.

  • Багаторазові контейнери фахівці радять змінювати, якщо вони починають вицвітати, покриватися тріщинами або глибокими подряпинами.

5. Невикористані гаджети

Тостер, в якому хліб почав підгоряти і тепер припадає пилюкою на нижній полиці шафи, блендер, який розбризкує вміст по всій кухні – від зіпсованих кухонних гаджетів, як і від тих, що вже давно стоять без діла, відмовитися складно, але потрібно.

  • Гаджети, які перестали бути потрібними, можна віддати або навіть продати тим, хто буде ними користуватися. Це скоротить час, який витрачається на прибирання полиць, звільнить простір для по-справжньому потрібних речей.

6. Кухонний острів з плитою

Навіть якщо розміри приміщення дозволяють розмістити кухонний острів з плитою по середині кімнати, краще відмовитися від цієї ідеї. Якщо щось розіб’ється на плиті – доведеться відмивати майже всю кухню. А якщо плита стоїть впритул до стіни, потрібно буде тільки протерти кухонний фартух і підлогу перед плитою.

  • Кухонний острів краще обладнати мийкою і розмістити там додаткову робочу зону.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

6 речей, через які на кухні немає затишку і панує вічний безлад