facebook

5 речей, які необхідно помити або почистити відразу після придбання

Всі ми знаємо про те, що треба мити овочі, фрукти і деякі інші продукти харчування. Але виявляється, потрібно мити не тільки те, що ми їмо. Певні предмети побуту також потребують миття або чищення відразу після придбання. Йдеться про одяг, взуття, постільну білизну та про інші речі.

Ми  розібралися, чому потрібно мити або чистити деякі речі після покупки і як саме це робиться.

1. Одяг

Ми звикли до того, якщо річ нова – отже, вона чиста. І її можна відразу надягати. Але насправді це не так. І на це є такі причини:

  • Ми ніколи не знаємо, в яких умовах зберігалася куплена нами річ.
  • Згідно експертиз, оскільки безліч людей до вас могли міряти якусь річ, є ймовірність того, що вона зберегла на собі всі їхні болячки і мікроорганізми. Це може бути і грибок, і діарея, і навіть стафілокок.

Як же уникнути всіх цих нещасть?

  • За можливості не приміряйте нову річ на голе тіло. Можна приміряти на натільну білизну.
  • Помийте руки відразу після шопінгу.
  • Виперіть куплену річ, перед тим як одягнути її.

2. Взуття

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З взуттям теж не так все просто. І справа у грибку. Є кілька способів обробки взуття:

  • Нове взуття досить один раз обробити дезінфікувальним спреєм, який можна купити в аптеці («МІКОСТОП», «Дезавід», «Горостен»).
  • Якщо це взуття із секонд-хенду, то грибкові спори можна вбити за допомогою розчину формаліну (15%) або хлоргексидину (1%).
  • Також для взуття з секонд-хенду ефективна оцтова есенція.
  • І нарешті, від спор можна позбутися за допомогою спеціальних нагрівальних пристроїв (наприклад, «Тімсон»).

3. Постільна білизна та рушники

Нові, щойно куплені постільна білизна та рушники теж не зовсім безпечні. Річ в тому, що на завершальній стадії їх виробництва застосовуються певні хімікати – формальдегід і карбамідоформальдегідна смола. Це захищає від плям, складок і мікробів, які водяться на фабриках.

Щоб усунути залишки хімікатів, рекомендується випрати нові рушники і постільну білизну. Крім того, це допоможе забрати надлишки фарбувальних речовин, а також посилить абсорбувальні властивості тканин.

4. Манікюрне приладдя

Обробка манікюрного приладдя важлива не тільки в салоні краси, а й в домашніх умовах. Рекомендується дезінфікувати не тільки нові інструменти, але і ті, якими ви вже користувалися (навіть, якщо це були тільки ви). Для цієї мети потрібно скропити інструменти дезінфектором, який можна купити в аптеці.

5. Зубна щітка

Раніше існувала думка, що нові зубні щітки потрібно ошпарювати окропом. Це пояснювалося тим, що щітки робилися з щетини свині і мали порожнини всередині. А сучасні щетини складаються з полімерних матеріалів, які не потребують настільки ретельної дезінфекції. Їх досить промити теплою водою з милом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5 речей, які необхідно помити або почистити відразу після придбання