facebook

Пенсія за віком: таблиця, скільки страхового стажу потрібно для виходу на заслужений відпочинок

Скільки страхового стажу потрібно для виходу на пенсію за віком цього року, в наступні роки, що робити, якщо не вистачає страхового стажу, читайте в матеріалі ТСН.ua.

Який страховий стаж потрібний для виходу на пенсію 2023 року
Страховий стаж — це період, протягом якого сплачені страхові внески, 2023 року він становить 1 474 грн. Страховий стаж не завжди дорівнює трудовому стажу через те, що людина може працювати, але не підлягати загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.

Мінімальний стаж для виходу на пенсію для чоловіків та жінок 2023 року становить 30 років. Надалі кожного року тривалість мінімального стажу зростатиме на один рік, 2028 року буде 35 років.

За наявності щонайменше 30-ти років страхового стажу 2023 року можна стати пенсіонером, пенсіонеркою в 60 років. Цього року вийти на пенсію зможуть 63-річні українці зі стажем від 20 до 30 років, а також 65-річні, які мають стаж від 15 до 20 років.

Скільки страхового стажу потрібно мати для виходу на пенсію за віком від 2023 року до 2028 року

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Період виходу на пенсію

 

 

Як отримати інформацію про страховий стаж
Перевірити інформацію страховий стаж можна на вебпорталі е-послуг ПФУ.

Для цього потрібно зайти до особистого кабінету, попередньо зареєструвавшись за допомогою логіна та пароля або за допомогою власного цифрового підпису.
В особистому кабінеті у вкладці «Мій страховий стаж» доступна інформація про загальний трудовий стаж, починаючи від 2004 року, та кількість днів роботи по всіх роках і місяцях роботи, за які страхувальник сплатив страхові внески.
Страховий стаж для пенсії можна докупити
Якщо страхового стажу не вистачає, за бажанням його можна докупити шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового соціального страхування.

Для укладання договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соцстрахування потрібно звернутися до податкової за місцем проживання та надати відповідні документи.

Після укладання Договору потрібно буде щомісяця сплачувати внески. Вартість одного року страхового стажу становить 35 376 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсія за віком: таблиця, скільки страхового стажу потрібно для виходу на заслужений відпочинок