facebook

Готуйте 1474 грн: у ПФУ українцям надали чіткий план дій, як збільшити страховий стаж

Важливо знати, що розмір та періодичність сплати добровільного внеску людина визначає самостійно


Для українців, які мають відношення до отримання пенсійних виплат є дуже важливі новини. У Пенсійному фонді України розповіли як громадянам можна збільшити страховий стаж для призначення виплат.

Про це стало відомо завдяки відповіді прес-служби Пенсійного фонду на пряме запитання українки у мережі
Питання українка поставила так: “Якщо я звільнилася з попередньої роботи, а на нову ще не влаштувалася, чи можу я сплатити добровільні внески за ці кілька місяців, щоби не втрачати стаж?”.

У відповідь на це ПФУ роз’яснили, що можливість сплати добровільних внесків за себе або на користь третіх осіб, реалізована як у законодавчій, так і в практичній площині.

“Ви вже можете скористатися таким правом у будь-який зручний для вас час. Для цього необхідно зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua, вибрати опцію ” Договір на добровільну участь”, заповнити форму та сплатити добровільний внесок”, – йдеться у повідомленні.

При цьому розмір та періодичність сплати добровільного внеску людина визначає самостійно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для того щоб до страхового стажу було віднесено один повний місяць, сума добровільного внеску має бути не меншою за розмір мінімального страхового внеску, який становить 22% від мінімальної заробітної плати, зараз це 1474 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйте 1474 грн: у ПФУ українцям надали чіткий план дій, як збільшити страховий стаж