facebook

Перевіряємо гаманці: Нацбанк виводить з обігу деякі банкноти, яких грошей краще позбутися

Українцям розповіли, які банкноти почали вилучати з обігу


Національний банк України виводить з обігу деякі банкноти. Магазини поки що зобов’язані приймати дані грошові знаки як платіжний засіб. Яких грошей краще позбутися, повідомляє інформаційний портал sud.ua.

Нацбанк виводить з обігу деякі банкноти, зокрема номіналами 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003-2007 років. Зазначається, що гроші вилучатимуться з обігу по мене їхнього потрапляння в торговельну мережу, тому українцям не потрібно спеціально звертатися до банку, щоби поміняти купюри.

Відомо, що застарілі банкноти після потрапляння до банку йдуть на утилізацію. Також такі гроші не видаватимуться ні в банкоматах, ні в касах. Втім, у торгових точках їх зобов’язані приймати і в необмеженій кількості.

З огляду на це українцям не буде зайвим перевірити гаманці та скарбнички на наявність таких банкнот і потихеньку позбавлятися їх, щоб убезпечити себе від можливих турбот у майбутньому. Наприклад, у випадку зі застарілими доларами деякі банки дозволяють собі ігнорувати циркуляри Національного банку щодо прийому та заміни застарілих купюр на нові.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перевіряємо гаманці: Нацбанк виводить з обігу деякі банкноти, яких грошей краще позбутися