facebook

Від 1020 до 8500 грн штрафу: у Раді вирішили запровадити для українців нове покарання – влипнути можуть навіть діти

Верховна Рада проголосувала за нове покарання українцям


У середу, 3 травня 232 народні депутати проголосували за важливий законопроєкт №8186, яким для українців запроваджуються суттєві штрафи. Представник Кабміну у ВРУ Тарас Мельничук поділився деталями у Telegram-каналі.

Чиновники прийняли за основу Закон, яким вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні порушення щодо запровадження відповідальності за порушення порядку та правил використання повітряного простору України за допомогою безпілотних повітряних суден.

Встановлюється адміністративна відповідальність у разі порушення правил використання повітряного простору. Тепер після ухвалення цього документа нардепами до законодавства вносяться важливі зміни.

До статті 111 доповнено новими частинами 6 та 7, якими встановлено відповідальність за порушення повітряного простору при запуску безпілотника та вчинення такого правопорушення повторно протягом року.

Також забороняється вносити зміни до конструкції безпілотника або обладнання для дистанційного керування ним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ці зміни можуть бути внесені з метою приховати інформацію про місцеперебування БПЛА або його переміщення під час польоту.

Каратиметься створення радіоперешкод чи інших перешкод для здійснення польотів БПЛА, які використовують правоохоронні органи під час забезпечення громадського порядку та безпеки громадян, протидії правопорушенням, а також охороні прав та свобод людини.

У повідомленні зазначається, що перераховані вище правопорушення українців мають право оштрафувати на 1020-6800 грн, що еквівалентно 60-400 неоподатковуваним мінімумам доходів громадян.

За повторне порушення протягом року вже передбачено штраф у розмірі 6800-8500 грн, що становить від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також буде конфісковано безпілотний літальний апарат чи його запчастини для польотів.

Правоохоронців, прикордонників, зобов’язали стежити за дотриманням цих правил. З огляду на те, що зараз навіть діти вміють запускати БПЛА в небо, батьки мають знати, що за це їх можуть оштрафувати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від 1020 до 8500 грн штрафу: у Раді вирішили запровадити для українців нове покарання – влипнути можуть навіть діти