facebook

Пенсіонери потирають руки: влітку відбудеться чергове підвищення виплат – кому додадуть грошей

У ПФУ пояснили, кому і коли можна чекати надбавки


В Україні, незважаючи на військовий стан, планується підвищення пенсій, які були заплановані на 2023 рік. Влітку підвищені пенсії матимуть кілька категорій українців. Про це пише “NV”.

Насамперед варто зазначити, що у червні підвищені пенсії отримуватимуть пенсіонери, що працюють, з доплатою за три місяці. Доплати, які пенсіонери мали отримати з 1 квітня, будуть виплачені ним у червні 2023 року заднім числом.

“Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде зроблено з 1 квітня, як це передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати лише у червні разом із доплатою за квітень та травень”, – повідомила директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

За її словами, причина полягає в тому, що звітна інформація за перший квартал 2023 року надійде до органів Пенсійного фонду лише у другій половині травня. Тому підвищені пенсії українці отримають лише у червні.

Згідно із заявою міністра соціальної політики Оксани Жолнович, у 2023 році пенсії в Україні зазнають значної індексації. Причиною цього є те, що деякі пенсіонери отримували пенсії ще за часів СРСР, і відтоді розмір їхньої пенсії був вкрай низьким.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте держава “дотягувала” суму пенсії до мінімального розміру. Через це деякі пенсіонери не отримували перерахунків чи індексації пенсій за розрахунковою формулою.

Згідно з планами, пенсії буде підвищено на 19,7% у липні 2023 року. Однак сума підвищення для кожного пенсіонера буде різною. Розмір підвищення пенсії залежить від початкової суми пенсії: що вище початковий розмір, то більше вписувалося підвищення.

Таким чином, працівники державних органів, науковці та працівники місцевого самоврядування отримають різну суму після індексації.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонери потирають руки: влітку відбудеться чергове підвищення виплат – кому додадуть грошей