facebook

10-річні діти гарували в McDonald’s мало не до другої години ночі: зарплати було не бачити

Один із ресторанів американського McDonald’s попався на роботі з 10-річними дітьми


У Сполучених Штатах Америці, в місті Ліусвілль (Кентуккі), дві малолітні дитини (10 років) періодично “підробляли” в McDonald’s… до другої години ночі.

І, як повідомляє видання The Insider, з посиланням на Міністерство праці, вони майже ніколи не отримували зарплати Хлопці готували їжу, роздавали замовлення, займалися збиранням та обслуговували касу.

При цьому одному з дітей навіть дозволили працювати з фритюрницею, яка є “забороненим завданням для працівників віком до 16 років”. Компанія Bauer Food, яка володіє рестораном, заявила, що ці двоє дітей були в гостях у своїх батьків і будь-яка робота, яка була виконана 10-річними дітьми, проводилася виключно у присутності родичів та за їх вказівкою.

“Ні за яких обставин 10-річна дитина не повинна працювати на кухні фаст-фуду поруч із гарячими грилями, печами та фритюрницями”, – заявила окружний директор відділу заробітної плати та трудових відносин.

Згодом виявилося, що ця компанія і раніше “користувалася” дітьми до 16 років. Виходячи із закону, 14-15-річні підлітки під час навчання можуть працювати виключно до 18 години на тиждень (десь по 3 години на день, протягом п’яти днів). А от поза навчальний час – до 40 годин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У результаті Bauer Food оштрафували на чималу суму близько 40 тисяч доларів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

10-річні діти гарували в McDonald’s мало не до другої години ночі: зарплати було не бачити