facebook

Яким буде літо 2023 в Україні – прогноз синоптиків

Очікуються й спекотні періоди влітку цього року.


Літо – улюблена пора багатьох, адже плануємо відпочинок чи справи у господарстві. Й для таких планів сподіваємося на сприятливу погоду. Тож синоптики дали прогноз на літо 2023 в Україні.

Як йдеться в сюжеті “Сніданку з 1+1”, народний синоптик Володимир Деркач обіцяє, що літо буде відповідати своїм температурам. Також він прогнозує, що навіть буде побито деякі температурні рекорди, ця пора року буде спекотною.

Професійні синоптики таких далеких прогнозів не дають. Але журналістам “Сніданку з 1+1” вдалося дещо дізнатися. Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха каже, що погода в Україні у червні буде в межах норми, а от у липні-серпні буде вищою за кліматичну норму.

“Отож уже зараз можемо говорити, що липень-серпень, середня добова температура яких зазвичай становить 25,5 градусів, то цьогоріч сягне в середньому до 27. Це ще один натяк на спекотне літо”, – йдеться в сюжеті.

Агрометеоролог Тетяна Адаменко каже, що 2023 рік сприятливий, зараз достатньо вологи, достатньо прогрівання ґрунту для того, щоб отримати нормальний початковий розвиток. “Тобто поштовх для гарного урожаю за рахунок погодних умов – він був”, – заявляє вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За прогнозами фахових синоптиків, літо вже набирає обертів, і тепла погода не за горами.

Прогноз метеоролога на червень 2023 в Україні
Метеоролог Вазіра Мартазінова прогнозує початок “гарного літа” з другої половини червня. Крім того, цього ж місяця очікуються найсильніші грози та найсильніші дощі.

Та, запевнила вона, літо все ж не буде холодним. Період похолодання може настати з кінця травня й до 10 червня. Температура сягатиме лише 15-17 градусів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Яким буде літо 2023 в Україні – прогноз синоптиків