facebook

Обов’язкова заміна прав: водіям оголосили терміни – інакше стануть пішоходами

Деяким водіям доведеться часто міняти права водія


Уряд України вирішив провести комплексну реформу щодо заміни водійських прав. Про це заявила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко, пише avtosota.com.

Таке рішення свідчить про те, що в Україні хочуть внести значні зміни у підході країни до безпеки дорожнього руху та транспортних правил.

Крім цього, буде посилено процедуру перевірки водійських прав, особливо це стосується водіїв, які працюють у транспортних компаніях.

Відповідно до запропонованих змін, українські водії будуть змушені через певний проміжок часу оновлювати свої водійські права.

Залежно від законодавства, яке ухвалять у Верховній Раді, це може відбуватися з періодичністю від 10 до 15 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але при цьому, якщо водій працює в транспортному секторі, тоді він повинен кожні 5 років підтверджувати своє право на керування транспортним засобом. Зазначається, що такі правила діють у Євросоюзі.

Ці зміни відбулися після низки запроваджених нещодавно реформ у сфері видачі прав водія. Одна з них передбачає спрощену процедуру отримання посвідчення водія.

До цього громадяни були обмежені у виборі місця, де можуть отримати права водія. Документ вони могли отримати виключно у тому місці, де вони проходили навчання.

Але після перегляду правил тепер українці мають право вибору, де отримувати посвідчення водія. Зробити це зараз можна будь-де незалежно від місця навчання.

Щоб сприяти цій прогресивній зміні, українцям незабаром відкриють доступ до уроків водіння, пунктів складання іспитів та видачі готових посвідчень водіїв через ряд сервісних центрів, розташованих по всій країні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Обов’язкова заміна прав: водіям оголосили терміни – інакше стануть пішоходами