facebook

Присмажить, як влітку і буде небезпечно: синоптики попередили про підступність погоди сьогодні

Будьте обережні!


Прогноз погоди в Україні на неділю, 14 травня
В Україні нарешті встановилася тепла погода. Але при цьому українців попереджають про серйозну небезпеку. Синоптики Укргідрометцентру у Facebook опублікували прогноз погоди на 14 травня.

У вихідні, як попереджають співробітники ДСНС України, у більшості регіонів зберігатиметься високий рівень пожежної небезпеки.

Це попередження стосується мешканців північних, центральних, а також частини східних областей – Харківської області, західних – Тернопільської, Львівської та Хмельницької, на півдні України – Миколаївської області.

Погодні умови, коли сухо та спекотно, можуть бути небезпечними для мешканців, інфраструктури та навколишнього середовища. Варто при відпочинку на природі дотримуватися заходів безпеки.

Рятувальники закликають не провокувати пожежі у екосистемах. Вони нагадують, що навіть невелике багаття може перерости у масштабну пожежу та знищити сотні гектарів полів, а також ліси. Це буде величезна шкода для екології та людства. Тому відпочивайте правильно та усвідомлено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У денний час синоптики прогнозують місцями невеликий короткочасний дощ із грозою вдень на Лівобережжі, у Волинській та Рівненській областях, а також у Карпатах.

Вітер переважно буде північно-західним, а в західних областях – південно-східним, швидкість становитиме 3-8 м\с.

У нічний час доби температура становитиме від +6 до +11, на узбережжі моря від +10 до +15. Вдень повітря у більшості регіонів України прогріється від +19 до +24. У Карпатах варто очікувати вночі від +4 до -1, вдень температура становитиме +11…+16.

 

Температура в українських містах 14 травня:

Захід України: Луцьк, Ужгород та Рівне – +20…+22, Львів, Тернопіль, Хмельницький – +19…+21, Івано-Франківськ та Чернівці – +18…+20.
Північ України: Житомир – +20…+22, Чернігів, Київ та Суми – +21…+23.
Центр України: Вінниця – +20…+22, Полтава, Черкаси та Кропивницький – +21…+23.
Південь України: Одеса – +18…+20, Запоріжжя та Крим – +19…+21, Миколаїв – +21…+23, Херсон – +20…+22.
Схід України: Харків – +20…+22, Дніпро, Луганськ та Донецьк – +21…+23.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Присмажить, як влітку і буде небезпечно: синоптики попередили про підступність погоди сьогодні