facebook

“Витрусять ваші кишені по повній”: навіть у війну з боржників будуть стягувати кошти за комуналку

Навіть під час війни не варто відкладати сплату комунальних послуг

Через війну багато українців втратили роботу та стабільний заробіток, а деякі громадяни виїхали закордон. Таким чином борги за комунальні послуги українців зростають.

Постачання газу боржникам не може бути припинено під час дії воєнного стану адже на період дії військового стану діє мораторій на припинення комунальних послуг.

Ні газ, ні електрику, ні будь-яку комунальну послугу зараз українцям не можуть відключити поки триває війна.

Та комунальні підприємства можуть подати на боржника до суду з метою примусового стягненням боргу.

Мораторій на припинення комунальних послуг також забороняє комунальникам нараховувати пеню та штрафи на борги українців.


Право не сплачувати за комунальні послуги під час війни мають тільки внутрішні переселенці, які мають статус ВПО, та які подадуть документи, що підтверджують, що вони тимчасово не проживають за адресою постійної прописки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Не потрібно оплачувати комунальні платежі лише тим лише переселенцям, що мешкають на території де ведуться або велися бойові дії, або які тимчасово окуповані.

Така пільга покриватиме лише борги які утворилися після 24 лютого 2022 року. Тобто українці змушені оплачувати комунальні послуги навіть якщо їх житло пошкоджене чи зруйноване.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Витрусять ваші кишені по повній”: навіть у війну з боржників будуть стягувати кошти за комуналку