facebook

Як чоловік може законно виїхати за кордон – у Держприкордонслужбі роз’яснили деталі

В Україні триває військове становище вже майже 15 місяців — більшості чоловіків заборонено виїжджати за кордон, але, звичайно, є винятки.

Згідно з поясненнями, наданими Державною прикордонною службою України, чоловіки, тимчасово непридатні для проходження військової служби, можуть виїжджати за межі країни за певних умов та за наявності відповідних документів.

Згідно з абзацом 3 частини 1 статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, під час мобілізації на військову службу не підлягають призову військовозобов’язані, визнані особами з інвалідністю або тимчасово непридатними для військової служби з медичних причин.

Водночас слід наголосити, що такі винятки стосуються тимчасової непридатності до військової служби на строк до шести місяців та мають певні умови та процедури, які необхідно виконати.

Документальне підтвердження стану здоров’я та результати військово-лікарської комісії є ключовими факторами у прийнятті рішення щодо можливості виїзду за кордон у цих випадках.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Важливо дотримуватись вимог законодавства та забезпечити чіткість та прозорість процесу прийняття рішень щодо таких винятків. Хоча процес показує, що трапляються випадки, коли українці можуть дати хабар заради “вільного” виїзду за кордон і без серйозних проблем зі здоров’ям.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як чоловік може законно виїхати за кордон – у Держприкордонслужбі роз’яснили деталі