facebook

Найкраще це зробити добровільно: у ПФУ зробили термінову заяву – стосується всіх

У ПФУ зробили важливу заяву для українців


Українцям радять заздалегідь подбати про свою пенсію та радять, що варто зробити всім повнолітнім громадянам, повідомляється у Telegram-каналі ПФУ.

Так, у фахівців відомства поцікавилися, на кого насамперед розраховано програму добровільної участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

У ПФУ у відповіді поділилися, що насамперед це вигідно українцям, які в період війни втратили офіційний заробіток – частково чи повністю, але має фінансові можливості платити добровільно внесок.

А ті, хто офіційно не працює, матимуть змогу накопичити страховий стаж і в окремих випадках – право на пенсію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також вигідно сплачувати самостійно внески й тим, хто офіційно працевлаштований, адже таким чином вони підіймають собі заробітну плату, що в майбутньому впливає на розмір пенсії.

Тобто тоді враховуватиметься й офіційний розмір зарплати та те, що людина платила за себе, а це означає, що розмір пенсії може бути вищим.

У ПФУ нагадали, що українці мають можливість сплачувати ці добровільні внески не лише за себе, а й за близьких родичів.

Наприклад, хтось із батьків залишився без роботи, а це може стати причиною того, що він вчасно не зможе оформити пенсію.

Але дочка чи син офіційно працюють, можуть платити й за нього цей добровільний внесок, щоб страховий стаж не переривався і можна вийти на заслужений відпочинок вчасно.

Варто знати, що для того, щоб місяць був зарахований до страхового стажу, необхідно сплачувати внесок у розмірі від 1474 грн, саме такий розмір податку із зарплати зараз сплачує роботодавець за одного співробітника.

Основними умовами добровільної участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні за іншу людину є наявність його даних у Реєстрі застрахованих осіб, а також те, що вона не є пенсіонером.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Найкраще це зробити добровільно: у ПФУ зробили термінову заяву – стосується всіх