facebook

Сезон шашликів відкрито: у лісах та парках почали вручати повістки любителям відпочинку на природі

Працівники військкомату вручають любителям шашликів повістки у лісах Києва. Наголошується, що повістка вручається для уточнення облікових даних.


Мало хто на це зважає, але у Києві продовжує діяти заборона на відвідування лісів цивільним населенням. Справа в тому, що частина лісових територій поблизу Києва була зоною бойових дій, і там досі можуть залишатися вибухонебезпечні предмети. Нещодавно заступник голови КМДА Петро Пантелеєв нагадував, що доступ до лісів має лише техніка Збройних Сил України та інших державних служб, які виконують роботи з розмінування. От тільки киян та гостей столиці дана небезпека не лякає, а розмір штрафу і зовсім не здається тягарем. Тож любителів шашликів у лісах Київщини вирішили “карати” по-іншому.

Так, стало відомо, що лісники разом із рятувальниками, поліцейськими та представниками військового комісаріату провели протипожежний рейд у Деснянському районі столиці.

В ході рейду любителям пікніків нагадали про небезпеку багаття у лісах, роздали листівки про алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також вказали на адміністративну відповідальність за відвідування лісів та порушення вимог пожежної безпеки.

А ще любителям активного відпочинку на природі призовного віку вручили повістки для оновлення інформації про сімейний стан, місце роботи, стан здоров’я тощо.

Про це повідомляє Дарницьке лісопаркове Господарство.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ліси міста Києва чи не найбільше потерпають від пожеж через велику рекреаційну навантаженість та недбалість відпочиваючих. Лісівники спільно з представниками Деснянське районне управління ГУ ДСНС України у м. Києві, Деснянське управління поліції та військкомат. Нагадали про адміністративне покарання, надали застережні листівки про поводження в лісах, алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також вручали повістки для уточнення облікових даних”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні до кінця серпня подовжено воєнний стан та загальну мобілізацію. Військовозобов’язаним чоловікам продовжують вручати повістки. Адвокат Ростислав Кравець розповів, що існує лише два способи належного вручення повісток. Це:

Особисте вручення з підписом у присутності двох свідків або зафіксоване відеозаписом.
Вручення повісток на роботі адміністрацією.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сезон шашликів відкрито: у лісах та парках почали вручати повістки любителям відпочинку на природі