facebook

“Пенсія зросте на 4200 грн у цих українців”: вже відомо, хто з пенсіонерів отримуватиме надбавки

Верховна Рада України 29 травня підтримала підвищення пенсій для ветеранів УПА та політв’язнів комуністичного режиму СРСР. Відповідний законопроєкт №8032 у другому читанні і в цілому підтримали 313 нардепів.

Як інформує “Delo”, про це повідомив депутат Верховної Ради Володимир В’ятрович.

Ця категорія пенсіонерів отримає надбавку до пенсії у розмірі 4,200 гривень на місяць з подальшою індексацією.

“Україні потрібні герої і вона їх шанує. Політв’язні комуністичного режиму СРСР нарешті отримають пенсії за особливі заслуги перед Україною… Законопроєкт передбачає надання таких пенсій борцям за незалежність України, які були ув’язнені за свої переконання”, — розповів депутат.

Ухвалений законопроєкт також передбачає внесення змін до діючого законодавства. А саме з закону “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” вилучать згадки про радянські нагороди й звання, а перебування на високих державних посадах більше не буде підставою для призначення пенсій за особливі заслуги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ще один крок у бік політичної й соціальної справедливості. Я завжди казав, що там де пам’ятають загиблих — будуть ті, хто захищає живих. Але нарешті ми пам’ятаємо ще й живих. Це правильний сигнал українському суспільству, ветеранам і нинішнім борцям за незалежність. Україна – держава, яка вміє бути вдячною. Україна шанує своїх героїв”, — додав В’ятрович.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсія зросте на 4200 грн у цих українців”: вже відомо, хто з пенсіонерів отримуватиме надбавки