facebook

В армію не заберуть взагалі: учора Кабмін змінив правила мобілізації

В Україні встановили нові правила для мобілізації громадян


30 травня було внесено зміни до Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. Про це пише “Sud”.

Було визначено причини надання відстрочки від призову на строкову військову службу призовникам, які мають дітей віком до 18 років та виховують їх самостійно.

Також було визначено підстави для звільнення від призову на строкову військову службу для наступних категорій призовників:

тих, хто виховує дитину з інвалідністю віком до 18 років;
тих, хто виховує дитину з тяжким захворюванням;
тих, хто має дружину з інвалідністю;
тих, хто піклується про людей з інвалідністю або людей, які потребують уваги тощо.
Нагадаємо, 5 травня уряд України схвалив законопроєкт, який пропонує знизити граничний вік перебування призовників на військовому обліку в Україні з 27 до 25 років.

Раніше Міністерство оборони розробило зміни до законодавства для скорочення віку перебування на військовому обліку для призовників до 25 років, ґрунтуючись на зверненні Збройних сил України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відомство пояснило необхідність зміни віку для призову військовозобов’язаних тим, що у разі мобілізації велика кількість громадян, які придатні до військової служби, але не обов’язково підлягають призову, не можуть бути призвані на службу.

30 травня Верховна Рада підтримала законопроєкт №9281, який передбачає зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників із 27 до 25-річного віку. “За” загалом проголосували 304 депутати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В армію не заберуть взагалі: учора Кабмін змінив правила мобілізації